‘Kamu malının korunması herkesin sorumluluğudur’

06-11-2014 Belediyesi tarafından bir süre önce ana arterlere yerleştirilen kompozit kapaklı çöp torbalarına zarar verilmesi, duyarlı vatandaşların tepkisini çekti. İşlek cadde ve

‘Kamu malının korunması herkesin sorumluluğudur’

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bir süre önce ana arterlere yerleştirilen kompozit kapaklı çöp torbalarına zarar verilmesi, duyarlı vatandaşların tepkisini çekti. İşlek cadde ve sokaklardaki vatandaşlara ve esnaflara kolaylık sağlayan şeffaf çöp torbaları son zamanlarda kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce tahrip edildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, daha temiz ve sağlıklı bir Mustafakemalpaşa’da yaşamanın herkes için bir sorumluluk olduğunu söylerken, kamu malına sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Başkan Kurtulan; “ Ağustos ayı içinde yeni bir uygulama başlatarak, ana arterlere 250 adet kompozit kapaklı çöp torbası yerleştirdik. Çevre temizliğine katkı veren bu uygulama vatandaşlarımızın takdirini kazandı. Son günlerde vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda yaptığımız incelemeler neticesinde çok sayıda çöp poşetinin kapağının kırılarak, kesici aletlerle kesildiğini gözlemledik. Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli,  kırılan seyyar çöp kovalarının yerine hemen yenilerini monte etmeye başladı. Temizlik gibi her şeyden önce gelen bir hizmetin aksatılarak, Mustafakemalpaşalıların mağdur edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu uygulamaya zarar verenlerin tespit edilmesi halinde yasal süreç başlatılacaktır. Bu konuda vatandaşlarımıza duyarlılığına teşekkür ediyor, kamu malının korunması için sağduyu bekliyoruz” dedi.