Kamenitza ile kardeşlik köprüsü

26-02-2011 Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesi ile Kosova’nın Kamenitza Belediyesi kardeş şehir oldu.        Din ve kültür birliktelikleri ile tarihe dayalı bir bağı olan

Kamenitza ile kardeşlik köprüsü

Din ve kültür birliktelikleri ile tarihe dayalı bir bağı olan Balkanların en genç ülkesi Kosova’nın Kamenitza Belediyesi yetkilileri, Mustafakemalpaşa Belediyesi ile kardeş şehir olma yolunda aldıkları meclis kararını Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a sundular.
Kosova Üsküp Dernek Başkanı Recep Gündüz, RTK 21 Kosova televizyonundan Bahtır Cakolli, Kustrim Kumiçi, Halk ozanları Gani Demoli, Cevdet Kranici ve İskender Feyzullahi’den oluşan Kosova heyetini, Belediye binası toplantı salonunda kabul eden Başkan Kurtulan, Kamenitza belediye meclisinin almış olduğu kardeş şehir kararından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek,  “Biz Balkanlarla bir elmanın iki yarısı gibiyiz, Kosova nezle olsa bizim başımız ağrır, bizde ilk meclis toplantımızda gündeme getireceğimiz bu kardeşlik teklifini derhal kabul edip çok daha güçlü bir dostluğa adım atacağız” dedi.
     Daha sonra Belediye Düğün Salonu’nda organize edilen Kosova’nın kurtuluşunun 3. yıl dönümü etkinliklerine katılan Kamenitza heyeti, Belediye Mehter Takımı’nın konseri ile duygu dolu anlar yaşadı ve konseri ayakta uzun süre alkışladı.

.