Kahraman Gaziler unutulmadı

28-09-2015 Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 yılında Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verildiği gün olan 'Gaziler Günü', Mustafakemalpaşa'da düzenlenen

Kahraman Gaziler unutulmadı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921 yılında Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı verildiği gün olan 'Gaziler Günü', Mustafakemalpaşa'da düzenlenen törenle kutlandı. Heykel Meydanı'ndaki törene; Kaymakam Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Gaziler Derneği Başkanı Kebir Girginer, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte gaziler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İlyas Uçar, Türk Milleti'nin destansı tarihini yazan şehit ve gazilerin Cumhuriyetin temel taşı ve teminatı olduğunu söyledi. Kd. Bçvş. Uçar konuşmasında; " Şehit nurlanmış, gazi onurlandırılmış askerdir. Bizler gazilerimizle ne kadar övünsek azdır. Türk milletinin yüksek karakteri, vefası ve hürmeti, gazilerimizi sonsuza kadar bizimle birlikte kılacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Hayatta olan gazilerimize aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir yaşam temenni ediyorum" dedi. Öğrencilerin okuduğu şiirlerin ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından gaziler ve aileleri onuruna Öğretmenevi'nde vefa yemeği verildi. Yemeğin ardından bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, gazilerin milli birlik ve beraberliğin en kıymetli simgesi olduğunu dile getirdi. Kaymakam Mustafa Masatlı ise devletin ve milletin bekası için büyük fedakarlıklar gösteren gazilerin milletin yaşayan hafızası olduğunu kaydetti.