Kafkaslardan gençlik şöleni

12-08-2015 Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 3.’sü düzenlenen Kafkas Gençlik Kampı, Adnan Menderes Meydanı'nda düzenlenen şölenlerle tamamlandı. Orta Asya-Kafkasya Kültür Derneği’nin organizasyonuyla

Kafkaslardan gençlik şöleni

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 3.’sü düzenlenen Kafkas Gençlik Kampı, Adnan Menderes Meydanı'nda düzenlenen şölenlerle tamamlandı. Orta Asya-Kafkasya Kültür Derneği’nin organizasyonuyla Türkiye’ye gelen Adigey, Gürcistan, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Karaçay, Suriye ve İsrail'de yaşayan Çerkes ve Gürcü kökenli gençler, Kafkas kültürünü Mustafakemalpaşa'ya taşıdı. 2-9 Ağustos tarihleri arasındaki Kafkas Gençlik Kampı'nda seminerlerden gezilere bir çok etkinliğe katılan 180 kişilik misafir topluluk, kampın finalini Mustafakemalpaşa'da yaptı. Mustafakemalpaşa'da Kafkas rüzgarının estiği şölene; Kaymakam Mustafa Masatlı, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Ekonomi eski bakanlarından Sabri Tekir, Türkiye Çerkes Dernekleri Federasyon Başkanı Dr. Nusret Baş, U.Ü. İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Süleyman Uludağ, Orta Asya-Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Şerif Birinç, Dünya Gürcü Müslümanlar Derneği Başkanı Kemal Tsetskhladze, Kfarkama Çerkes Derneği Başkanı Adem Gorkeş, belediye meclis üyeleri ve davetliler katıldı.   'Gönül köprülerimiz Kafkasya'ya uzanıyor'   Etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa'nın Kafkasya ile olan ilişkilerinin çok eskiye dayandığını söylerken, gönül köprülerini güçlendirme gayreti içinde olduklarını belirtti. Başkan Kurtulan; " Cumhuriyetimizin temeli kültürdür. Anadolu'dan Kafkasya'ya, Balkanlar'dan Orta Asya'ya dünyanın dört bir yanında kültürümüzün özelliği ve güzelliği var. Evimizde ve dünyamızda barış ve huzur istiyorsak kültürlerimizi bir sinerjiye dönüştürmeliyiz. Gençlerimizin birlikteliği bu yolda atılmış önemli bir adımdır. Misafirlerimiz, ülkemizin kültür ve barış elçisi olacaktır. Bu gönül köprüleri yıllar boyunca güzelliğe ve kardeşliğe hizmet edecektir.  Kafkas Gençlik Kampı’na destek veren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi. Orta Asya-Kafkasya Kültür Derneği Başkanı Şerif Birinç ise Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederek, Türkiye ve Kafkas halklarının kardeş olduğunu dile getirdi. Renkli görüntülere sahne olan şölende sahne alan Çerkes ve Gürcü sanat grupları sergiledikleri halk oyunları gösterileri ve ezgileriyle büyük alkış aldı. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, gecenin ardından Kafkasyalı misafirlere şölenin anısına hediye takdim etti.