Kabristanlarımız Bayramda Yakınlarını Bekliyor

25-11-2009 Fen İşleri Müdürlüğü ilçe Adile ve Lalaşahin mezarlığında yaptığı yol düzenleme çalışmalarını tamamladı. Mezarlık içerisinde yıpranmış ve tahrip olan yollar kazılıp

Kabristanlarımız Bayramda Yakınlarını Bekliyor

Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ilçe Adile ve Lalaşahin mezarlığında yaptığı yol düzenleme çalışmalarını tamamladı.

Mezarlık içerisinde yıpranmış ve tahrip olan yollar kazılıp parke taşları ile yenilenerek, mezarlığı çerçeveleyen duvarlarda da düzenleme çalışmaları gerçekleştirildi. Aynı zamanda her iki mezarlığa yerleştirilen dört kurnalı hayrat çeşmeleri ziyarete gelen vatandaşlarımızın hizmetine hazırlandı.

Mezarlık içerisinde yapılan çevre düzenleme çalışmalarının ardından 26 Kasım 2009 Perşembe gününden itibaren vatandaşlarımız belediyemiz tarafından sağlanacak ücretsiz otobüs seferleriyle ilçe mezarlıklarına ulaşım sağlayacak. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Belediye başkanı Sadi Kurtulan “ Amacımız ilçemizi her yönüyle güzelleştirerek örnek bir hale getirmektir. Bugün göz önünde bulunan cadde ve sokaklarda başlayan çalışmalarımızın yanı sıra ebediyete intikal etmiş merhum ve merhumelerimizin yakınlarının ziyaret ettiği kabristanlarımızın bakımı da bizim için çok önemlidir. Mezarlıklarda başlattığımız düzenleme çalışmalarımızı tamamlayarak siz değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Tabiî ki eksikliklerimiz var bunları da zamanla gidereceğiz. Ayrıca bayram dolayısıyla ilçemizin çeşitli yerlerinden mezarlıktaki yakınlarının kabristanını ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız için arife günü dâhil bayramın dört günü ücretsiz araç seferleri düzenlenecektir. “ dedi.

Ayrıca arife günü ve bayram boyunca mezarlık içerisine yerleştirilen hoparlörlerden gün boyunca “Yasin-i Şerif” ve “ Ayet el Kürsü” duaları okunacak. Ziyarete gelen vatandaşlara ise mezarlıkta bulunan görevlilerce gül suyu ve lokum ikramında bulunulacak.