İz Bırakanlar’ bilgi şöleni ile gün yüzüne çıkıyor

18-09-2013 tarihinden iz bırakanlar, altı oturum halinde gerçekleştirilecek iki günlük sempozyumda konuşulacak. Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi ve Uludağ

İz Bırakanlar’ bilgi şöleni ile gün yüzüne çıkıyor

Mustafakemalpaşa’nın tarihinden iz bırakanlar, altı oturum halinde gerçekleştirilecek iki günlük sempozyumda konuşulacak. Mustafakemalpaşa Belediyesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Bursa Araştırmaları Merkezi ve Uludağ Üniversitesi’nin akademik desteğiyle kentin tarihi, kültürel ve sanatsal birikimine değer katanları ‘ Mustafakemalpaşa’da İz Bırakanlar Sempozyumu’ ile tanıtacak. 91. kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen bilgi şöleni, Mustafakemalpaşa Ticaret Odası Konferans Salonu’nda yapılacak. Sempozyumun 20 Eylül 2013 Cuma günü yapılacak ilk dört oturumunda; Lala Şahin Paşa’dan Hamzabey’e, kaymakamlara, kitabelere, Garipçe Dede’ye, sağlık ve sporda iz bırakanlara, 21 Eylül 2013 Cumartesi günü yapılacak iki ayrı oturumda da milli mücadele ve edebiyatta iz bırakanlara kadar birçok kişi konuşulacak.   ‘İz bırakanlar geleceğe taşınacak’   Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, birçok üniversiteden öğretim görevlileri, tarihçiler, yazarlar ve araştırmacının bildiriler sunacağı sempozyumda sanat, kültür ve tarihi şahsiyetleri bilimsel bir gözle inceleyeceklerini söyledi. Vatandaşları bilgi şöleninde davet eden Başkan Kurtulan; “ Kent tarihimizin ve bizi biz yapan değerlerimizin toplumsal bütünlüğümüzün harcı olduğu gerçeğinden hareketle, düzenleyeceğimiz sempozyumun bilimsel ve kültürel zenginliğimize ciddi katkılarda bulunmasını diliyorum” dedi.