Geri Dön

İtfaiye teşkilatı 87. Kuruluş yıldönümünü kutladı

27-09-2010 İtfaiye teşkilatının 87. Kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi, Mustafakemalpaşa’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.     Her yıl 25 Eylül–1 Ekim

İtfaiye teşkilatı 87. Kuruluş yıldönümünü kutladı

27-09-2010 İtfaiye teşkilatının 87. Kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi, Mustafakemalpaşa’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.     Her yıl 25 Eylül–1 Ekim

    İtfaiye teşkilatının 87. Kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi, Mustafakemalpaşa’da da düzenlenen törenlerle kutlandı.
    Her yıl 25 Eylül–1 Ekim tarihleri arasında yapılan kutlamalar, Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından itfaiye araçlarının sirenlerini çalarak şehir turu atmalarıyla başladı. Ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile devam eden programda; Belediye Başkan Vekili Ayhan Dadak, Başkan Yardımcıları Galip Çakmakçı, Sevgisun Gizli ve itfaiye personeli yer aldı.
    Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Ayhan Dadak şu sözlere yer verdi: “İtfaiye teşkilatının kuruluşunun yıldönümünü hep birlikte kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz. İtfaiyecilerimiz çok riskli ve stresli bir görev yapıyorlar. Hayatlarını tehlikeye atarak can ve mal kayıplarının önüne geçmeye çalışıyorlar. Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü de kurulduğu günden bu yana hem ilçedeki yangınlara zamanında müdahalesi ile halkın yanında olmuş, hem de gerek okullarda, gerekse işyerlerinde verdiği eğitimlerle de uyarıcı ve eğitici görevini tam olarak yerine getirmiştir. Bu nedenle cefakar itfaiyecilerimize bir kez daha teşekkür ediyor ve görevlerinde başarılar diliyorum.”
    Konuşmaların ardından program belediye başkanlık makamında belediye başkan yardımcıları tarafından itfaiye personeline plaket takdimiyle devam etti.
 M.K.PAŞA LİSESİ’NDE TATBİKAT
    Bu arada, İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Mustafakemalpaşa Lisesi’nde öğrencileri bilgilendirici bir tatbikat gerçekleştirdi. Tatbikatta ilk önce çıkan yangınla birlikte sirenler çaldı ve tüm öğrenciler okulun bahçesinde toplandı. İçeride mahsur kalan öğrencilerden bazıları itfaiye merdiveni ile bir kısmı da atlama kurtarma yatağına atlayarak kurtarıldı. Ardından mutfakta çıkabilecek küçük yangınlara nasıl müdahale edileceği öğrencilere gösterildi ve tatbikat sona erdi. İtfaiye teşkilatının kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde bir hafta boyunca ilçede yer alan diğer okul ve kamu kuruluşlarında da tatbikatların devam edileceği bildirildi.

.