İtfaiye Müdürlüğü’nden okullarda yangın tatbikatı

01-03-2010 Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, “28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1- Mart Deprem Haftası” nedeniyle Mustafakemalpaşa Lisesi Hamzabey İlköğretim Okulu’nda yangından

İtfaiye Müdürlüğü’nden okullarda yangın tatbikatı

Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, “28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1- Mart Deprem Haftası” nedeniyle Mustafakemalpaşa Lisesi Hamzabey İlköğretim Okulu’nda yangından korunma ve deprem tatbikatı yapmaya başladı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, “28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1- Mart Deprem Haftası” nedeniyle ilçede bulunan İlköğretim Okulu ve liselerde yangından korunma ve deprem tatbikatı eğitimlerine başladı. Bu kapsamda İtfaiye Müdürlüğü ekipleri dün ilk tatbikat ve eğitimlerini Mustafakemalpaşa Lisesi ve Hamzabey İlköğretim okullarında gerçekleştirdi. Dün sabah Mustafakemalpaşa Lisesi’ne giden ekipler ilk önce deprem tatbikatı kapsamında okulun en üst katında mahsur kalan bir kız ve bir erkek öğrenciyi ‘yangın merdiveni’ ile kurtararak aşağıya indirdi. Daha sonra evlerde bulunan ‘tüpgaz’ yangını konusunda eğitim veren ekipler, son olarak da herhangi bir yerde çıkan yangına karşı ilk müdahalenin nasıl yapılacağını uygulamalı olarak gösterdi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, hafta boyunca ilçedeki diğer okullarda da eğitimlerin devam edeceğini belirtti.