İtfaiye Müdürlüğü’nden okullarda deprem tatbikatı

01-03-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ‘Sivil Savunma ve Deprem Haftası’ nedeniyle İlköğretim Okulları ile Liselerde ‘yangın ve deprem’ tatbikatı gerçekleştiriyor.        Mustafakemalpaşa

İtfaiye Müdürlüğü’nden okullarda deprem tatbikatı

Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ilçede bulunan İlköğretim Okulları ile Liselerde ‘yangın ve deprem tatbikatı’ yapmaya başladı. Sivil Savunma ve Deprem Haftası nedeniyle yapılan uygulamanın ilki dün sabah Mustafakemalpaşa Lisesi’nde gerçekleştirildi. Öğleden sonra Yunusemre İlköğretim Okulu’nda yapılan uygulama; 1 Mart’ta Sedat Karan Anadolu Lisesi ve Mevlana İlköğretim Okulu, 2 Mart’ta Züferbey İlköğretim Okulu ve Balibey İlköğretim Okulu, 3 Mart’ta 14 Eylül İlköğretim Okulu ve İbrahim Önal Öğretmen Lisesi, 4 Mart’ta Mustafakemalpaşa Kız Teknik ve Meslek Lisesi ile Atatürk İlköğretim Okulu, 8 Mart’ta Yalıntaş İlköğretim Okulu ve 9 Mart’ta da Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde tekrar edilecek.

İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tatbikat sırasında; yangın nasıl çıkar, nasıl söndürülür, nasıl kontrol altına alınır gibi teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak da öğrencilere bilgiler veriyor.

.