İtfaiye haftası kutlandı

28-09-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü 25 Eylül-01 Ekim İtfaiye Haftası’nı kutladı.     İtfaiye Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli

İtfaiye haftası kutlandı

İtfaiye Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinliklerde Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli ve itfaiye araçları ile birlikte Bursa Caddesi’nden Cumhurluk Alanı’na yürüdü. Cumhurluk Alanı’nda düzenlenen törene Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, İtfaiye Müdürü Muktedir Arslan ve itfaiye personeli katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile devam eden programda Başkan Yardımcısı Mustafa Eren günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Yardımcısı Eren yaptığı konuşmasında “ Bu önemli haftanın amacı, itfaiye hizmetlerinin ne olduğunu halka anlatmak ve bilgilendirmektir. Bir şehrin itfaiyesi ne kadar iyi olursa olsun, itfaiyenin başarısı halkımızın aldığı yangın önlemleri ve bu konudaki bilgi seviyesine bağlıdır. İtfaiye sadece yangın söndürmez, bir ağaçta, bir çatıda mahsur kalan sokak hayvanını da kurtarır. Bir binanın asansöründe kalan bir insanı da kurtarır. Bu nedenle önemi çok büyük olan itfaiye müdürlüğümüz 1 adet arama kurtarıcı, 1 adet merdivenli araç, 3 adet arazös ve 26 personeli ile ilçede canla başla çalışmaya devam etmektedir. Böylesine önemli bir haftada tüm itfaiye personelini en içten dileklerimle kutluyor ve çalışmalarında başarılarının devamını diliyorum” dedi.
    Törenin ardından itfaiye personeli çevre esnafına broşür dağıtarak çeşitli konularda bilgilendirme yaptı.
.