İtfaiye’den uyarı; ‘Anız yakmayın’

26-06-2013 Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte olası anız yangınlarına karşı uyarılarda bulundu. Anız ve arazi yangınlarının önemli çevre sorunlarının başında

İtfaiye’den uyarı; ‘Anız yakmayın’

Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte olası anız yangınlarına karşı uyarılarda bulundu. Anız ve arazi yangınlarının önemli çevre sorunlarının başında geldiğine ve toprağa büyük zarar verdiğine dikkat çeken İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, hava koşulları ve tedbirsizlik yüzünden büyük çapta yangınlara sebebiyet verilmemesi gerektiğini bildirdi. Anız yakmanın kanunen yasak olduğuna vurgu yapılan açıklamada; “ Geçmiş yıllarda görüldüğü üzere bu tür yangınlar maddi kayıplara yol açtığı gibi telafisi mümkün olmayan çevre zararlarına da sebep olmaktadır. Bunun için çiftçilerimiz kesinlikle anız yakmamalıdır. Bununla birlikte herhangi bir yangın anında Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ücretsiz olarak 110 numaralı telefondan aranmalı, acilen tam adres yeri bildirilerek, yangına hızlı bir şekilde müdahale edilmesi sağlanmalıdır” denildi.