İtfaiye’den Uğur Böcekleri’ne seminer

01-03-2013 Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Uğur Böcekleri Kültür Merkezi kursiyerler0ine ‘Yangın ve Depremden Korunma Yöntemleri’ konulu eğitim semineri verildi. Eğitim çalışmalarını sürdüren

İtfaiye’den Uğur Böcekleri’ne seminer

Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Uğur Böcekleri Kültür Merkezi kursiyerler0ine ‘Yangın ve Depremden Korunma Yöntemleri’ konulu eğitim semineri verildi. Eğitim çalışmalarını sürdüren Belediye İtfaiyesi, Uğur Böcekleri Kültür Merkezleri’nin 6 şubesinde 250 kursiyerin katıldığı bir seminer düzenledi. Belediye İtfaiye Çavuşu İlhan Kaygısız tarafından verilen tatbiki eğitimde, ‘yangın nedir, yangın çıkış nedenleri, yangının çıkmaması için yapılması gerekenler ve alınacak önlemler, yangınla karşılaşılınca yapılması gerekenler, yangın öncesi ve sonrası hareket tarzları, doğru yangın ihbarı nasıl verilir, başlangıç yangınlarına nasıl müdahale edilir ve yangın çıkan binadaki insanların hareket tarzları nasıl olmalı’ konularında katılımcıları bilgilendirdi. Yangınların söndürülme şeklinin tatbiki olarak gösterildiği seminerlerde, doğal afetler ve depremden korunma yöntemleri ile ilgili slayt eşliğinde teorik bilgiler aktarıldı. Seminerlerde ayrıca, sivil savunmanın önemi anlatılırken, KBRN (Kimyasal-Biyolojik-Radyoaktif-Nükleer) ve bunlara karşı gizlenme, karartma ve toplanma konularında eğitim verildi.