İtfaiye’den boğulma tehlikesine karşı uyarı

24-06-2013 Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, suda boğulmaların yaşanmaması için vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı. Okulların kapanmasıyla birlikte yaz aylarında Kirmasti Çayı ve su

İtfaiye’den boğulma tehlikesine karşı uyarı

Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, suda boğulmaların yaşanmaması için vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı. Okulların kapanmasıyla birlikte yaz aylarında Kirmasti Çayı ve su kanallarına girilmemesi konusunda uyarılarda bulunan İtfaiye Müdürlüğü, boğulma gibi istenmeyen olaylarla karşılaşılmaması için söz konusu yerlerden uzak durulması gerektiğini bildirdi. Açıklamada; “ Yaz aylarının gelmesi ve sıcakların artmasıyla özellikle çocukların serinlemek için suya girmeleri ile boğulma olaylarının arttığı bilinmektedir. Bunun için vatandaşların boğulma gibi acı ve trajik durumla karşılaşmamaları için dikkatli olmaları gerekmekte, aileler gerekli uyarı ve önlemlerle çocuklarını bilinçlendirmelidir. Boğulma riskine karşı aileler çocuklarına sahip çıkarak; baraj, göl, kanal ve akarsu kenarlarından uzak durulmasını sağlamalıdır” denildi.