İstiklal Marşı'nın 95. yılı kutlandı

21-03-2016 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 95. Yıldönümü törenlerle kutlanırken Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'da anıldı. Belediye Düğün Salonu'ndaki törene; Kaymakam Mustafa

İstiklal Marşı'nın 95. yılı kutlandı

Mustafakemalpaşa'da 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü'nün 95. Yıldönümü törenlerle kutlanırken Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'da anıldı. Belediye Düğün Salonu'ndaki törene; Kaymakam Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkan Vekili Mustafa Eren, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Ünsal, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Çağlar Özdemir, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, eğitim camiası ve vatandaşlar katıldı. Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi'nin hazırladığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğretmen Canan Aras günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, zor şartlar altında yazılan İstiklal Marşı'nın varlık mücadelesi veren Türk Milleti'ne ışık olduğunu söylerken bağımsızlığının sembolü olan mısraları kaleme alan Mehmet Akif Ersoy'un da İstiklal Harbi'ne güçlü kalemiyle büyük bir destek verdiğini dile getirdi. Törende daha sonra, İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışması'nda Mustafakemalpaşa ve Bursa genelinde birinci olan 10. sınıf öğrencisi Özgür Atasoy İstiklal Marşı'nı seslendirdi. Duygulu anların yaşandığı programda, Mustafakemalpaşa Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahnelediği 'İstiklal Marşı Oratoryosu' büyük alkış aldı. Törenin ardından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.