İstiklal Marşı 92 yaşında

13-03-2013 Belediyesi, bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 92. yıldönümünü özel bir programla kutladı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 92., Mehmet

İstiklal Marşı 92 yaşında

Mustafakemalpaşa Belediyesi, bağımsızlığımızın sembolü İstiklal Marşı’nın TBMM tarafından kabulünün 92. yıldönümünü özel bir programla kutladı. 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 92., Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 77. yıldönümü  dolayısıyla Mustafakemalpaşa Belediyesi  tarafından bir tören düzenlendi. Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’ndaki programa; Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Belediye Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak, Galip Çakmakçı ve Mustafa Eren, Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, Emniyet Müdürü Kemaleddin Akbaba, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İstiklal Marşı’nın Balkan faciasından Kurtuluş Savaşı’na kadar Anadolu coğrafyası üzerinde oynanan büyük oyunlara karşı ayağa kalkan bir milletin destanı olduğunu söyledi. Mehmet Akif’in bir dava adamı olarak bütün yaşamı boyunca milletinin bütün değerlerine sahip çıkan gerçek bir öncü olduğunu dile getiren Başkan Kurtulan; “Akif’i anlayanların nesline, ‘Asım’ın Nesli’ diyoruz. O nesilde, bu topraklar için yapılan fedakârlığın, kahramanlığın aynı zamanda gelecek için kurulan planların fikrileri var. Milli şairimizin bize emanet ettiği İstiklal Marşımızın derin anlamını kavrayarak bir hayat felsefesi haline getirmek ve gelecek nesillere anlatmak hepimizin görevidir” dedi. İstiklal Marşı’nın yazılış ve kabul ediliş süreci ile ilgili kesitlerin sunulmasıyla başlayan programda, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatılarak, şiirleri seslendirildi. Mehmet Akif’in ‘Seyfi Baba’ adlı hikâyesinden oluşan piyes gösteriminin yapıldığı gecenin sonunda İstiklal Marşı’nı coşkuyla okuyan Öğretmen Davut İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Nur Salim büyük alkış aldı. Etkinlikte emeği geçenlere çeşitli hediyelerin verildiği törenin ardından Edebiyat öğretmenleri Özge Şenşatır ve Hasan Kutsi Kaya tarafından hazırlanan ‘İstiklal Marşı’nın Açıklaması’ adlı kitapçık katılımcılara dağıtıldı.