Geri Dön

İŞKUR ile protokol imzalandı

18-02-2010 Belediyesi ile İŞKUR arasında Organik Tarım Elemanı, Arı Yetiştiriciliği, Web Tasarımcısı, Doğalgaz iç Tesisat Elemanı, Mermer ve Taş İşleme Elemanı

İŞKUR ile protokol imzalandı

18-02-2010 Belediyesi ile İŞKUR arasında Organik Tarım Elemanı, Arı Yetiştiriciliği, Web Tasarımcısı, Doğalgaz iç Tesisat Elemanı, Mermer ve Taş İşleme Elemanı

Mustafakemalpaşa Belediyesi ile İŞKUR arasında Organik Tarım Elemanı, Arı Yetiştiriciliği, Web Tasarımcısı, Doğalgaz iç Tesisat Elemanı, Mermer ve Taş İşleme Elemanı Yetiştirme kursları protokolü imzalandı.

Belediye Toplantı Salonu’nda Belediye Başkanı Sayın Sadi Kurtulan, Mustafakemalpaşa Halk Eğitim Müdürü Selahattin Vural, İŞKUR yetkililerinden Kurs ve Eğitim Şefi Lütfi Güleç, Yaşar Yalçın ve Atahan Doğan ile belediye Teknik Başkan Yardımcısı Sevgisun Gizli, Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Plan Proje Müdürlüğü Personeli (AB Dış İlişkiler ve Koordinasyon Merkezi Birim Sorumlusu) Ceylan Usul’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantının ardından belediye, İŞKUR ve Mustafakemalpaşa Halk Eğitim Müdürlüğü arasında hazırlanan protokole imzalar atıldı.

AÇILACAK OLAN KURSLAR Protokol çerçevesinde; Organik Tarım Elemanı, Arı Yetiştiricisi, Web Tasarımcısı, Doğalgaz İç Tesisat Elemanı, Mermer ve Taş İşleme Elemanı Yetiştirme alanlarında Mesleki eğitim kursları düzenlenecek. İmzalanan protokol gereği 31/12/2010 tarihine kadar ilgili kurs eğitimleri gerçekleştirileceği bildirildi.

İLK KURS 1 MART’TA BAŞLAYACAK Bu arada, ilk olarak 1 Mart’ta Organik Tarım Kursu’nun açılacağı bildirildi. Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan kursa katılmak isteyenlerin 19 Şubat Cuma gününden itibaren Belediye Plan ve Proje Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekiyor. Kursa katılacak olan kursiyerlere 25 iş günü kurs gösterilecek ve günlük 15 TL’de yevmiye ödenecek. Diğer kursların yapılacağı tarihlerin ise daha sonra açıklanacağı bildirildi.

MESLEK ÖĞRENİLECEK Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, açılacak olan kurslarla vatandaşların hem bir meslek sahibi olacağını hem de kurs boyunca alacakları günlük 15 TL yevmiye ile de bütçelerine katkıda bulunacaklarını söyledi. Kurtulan, “İŞKUR ile yaptığımız protokol gereği 5 ayrı meslek dalında kurs açacağız. Kurslarımız 25 iş günü sürecek. Tarım’ın ön planda olması nedeniyle ilk kursumuzu 1 Mart’ta Organik Tarım ile başlatacağız. Ardından Web tasarımı, Doğalgaz İç Tesisat, Mermer ve Taş İşleme mesleki kurslarımız ilçemizdeki vatandaşlarımıza yeni meslekler kazandıracak” diye konuştu.

Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner de bir süredir üzerinde çalıştıkları projenin son aşamaya gelmesi ve hayata geçmesi nedeniyle çok mutlu olduklarını belirterek, “Yerel Gündem 21 olarak bundan sonra da bu tür sosyal projelerimiz sürecek” dedi.