İşitme Engelli Taekwondo'cu Serkan Sağır'dan Bronz Madalya

14-09-2009 günlerde imzalanan sözleşmeyle Mustafakemalpaşa Belediyespor'un formasını giymeye başlayan Taekwondo Şampiyonu Serkan Sağır, 21.İşitme Engelliler Yaz Oyunları'nda Taekwondoda 3. oldu. Tayvan'ın başkenti

İşitme Engelli Taekwondo'cu Serkan Sağır'dan Bronz Madalya

Geçtiğimiz günlerde imzalanan sözleşmeyle Mustafakemalpaşa Belediyespor'un formasını giymeye başlayan Taekwondo Şampiyonu Serkan Sağır, 21.İşitme Engelliler Yaz Oyunları'nda Taekwondoda 3. oldu.

Tayvan'ın başkenti Taipei'de yapılan 21. İşitme Engelliler Yaz Oyunları “ Summer Deaflympics Games” de müsabakaların ikinci günü taekwondoda erkekler 68 kiloda Serkan Sağır Türkiye'ye bir bronz madalya kazandırdı.

İlk turu bay geçen sporcumuz Serkan Sağır, ikinci turda Koreli rakibi ile karşılaştı. Son derece çekişmeli geçen müsabakada hakemlerin taraflı tutumu maçın sonucunu etkiledi ve bizi muhtemel bir altın madalyadan etti. İlk ve ikinci raund dengeli geçti.Son raund 4-4 berabere devam ederken, Serkan'a verilmesi gereken bir puan rakibi Koreli'ye verilince skor bir anda 4-5 aleyhimize oldu. Korelinin zaman geçirmek için yere düşmelerini ve dışarı çıkmalarını görmezlikten gelen hakem, Serkan'ın iki net vuruşuna da puan vermeyince maçı Koreli almış oldu. Daha sonra üçüncülük maçına çıkan Serkan, Yunanlı rakibini üstün bir karşılaşma sonucunda 4-1 mağlup etti.Böylece sporcumuz Serkan Sağır üçüncü olarak ülkemize bir bronz madalya kazandırdı.