İşitme engelli öğrenciler hünerlerini sergiledi

08-05-2012 Mustafakemalpaşa İbn-i Sina İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri, açtıkları yıl sonu resim sergisi ile büyük beğeni topladı.      İşitme engelli

İşitme engelli öğrenciler hünerlerini sergiledi

İşitme engelli öğrencilerin birbirinden güzel çalışmalarının yer aldığı serginin Belediye Düğün Salonu’nda yapılan açılışına; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ahmet Meydan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, Milli Eğitim Müdürü Abdulgani Artan, Emniyet Müdürü Kemaleddin Akbaba, daire amirleri ve öğretmenler katıldı.
     Açılışta konuşan İbn-i Sina İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Nurcan Çakır, toplam 75 öğrencinin öğrenim gördüğü okulun yıl sonu etkinliği özelliğini taşıyan sergide, işitme engelli olan 35 öğrencinin çeşitli tekniklerle yaptığı resimlerin sergilendiğini söyledi. Çakır; “ Öğrencilerimizin yetenekleri oldukça yüksek, bizde çocuklarımızın kişisel yeteneklerinin resim ve diğer alanlarda ortaya çıkmasını sağlıyoruz. Sergi ile bu konuda farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı hedefliyoruz” dedi.
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da; “ İbn-i Sina İşitme Engelliler İlköğretim Okulu, öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek, eğitimdeki başarılarının yanı sıra, diğer yeteneklerini ortaya çıkartmak adına çok güzel çalışmalar yapıyor. Göz dolduran bu güzel eserleri ortaya çıkaran öğrencilerimize ve onlara emek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
     İşitme engelli öğrencilerin hünerlerini sergilediği etkinliğin açılışının ardından, 100'ün üzerinde resmin yer aldığı sergi beğeniye sunuldu.
     Kolaj, karakalem, otoportre, röprodüksiyon, pastel baskı ve yumurta kabuğundan mozaik çalışmalarının bulunduğu resim sergisi, 3 gün açık kalacak.

.