İş-kur işçileri bilgilendirdi

23-08-2010 Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ortaklığınca imzalanan protokol çerçevesinde İş-Kura kayıtlı işçilere eğitim verildi. Belediyemiz bünyesinde yer alan Park ve

İş-kur işçileri bilgilendirdi

Mustafakemalpaşa Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi ve İş-Kur ortaklığınca imzalanan protokol çerçevesinde İş-Kura kayıtlı işçilere eğitim verildi.
Belediyemiz bünyesinde yer alan Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde 01 Haziran-30 Ağustos 2010 tarihleri arasında görevlendirilen işçilere Türkiye İş Kurumu Bursa Bölge Müdürlüğü tarafından İş Arama Teknikleri Eğitimi verildi. İş bulmada en zorunun mesleksiz insanlara iş bulmak olduğunu dile getiren İş-Kur Eğitim Sorumlusu Emin Demirci, İş-kur Meslek Edindirme Kursları düzenleyerek krizi önlemek ve vatandaşlarımızın krizden daha az etkilenmesi adına bu kursların devam ettiğini belirtti.
Demirci, eğitim programı çerçevesinde katılımcılara; İşsizliğin en zor geçen 7 aşaması, iş bulmakta en iyi 2 yöntem, iş olanakları hakkında bilgi edinebilmek için başvurulabilecek kaynaklar, işletmelerin eleman bulma süreci ve iş başvurusu gibi konu başlıklarında bilgiler verdi. Yaklaşık bir saat süren eğitim programı soru ve cevaplarla son buldu.