İmar planı askı süresi doldu

18-11-2011 Yaşanan 1999 depremi sonrasında Bakanlıkça yayınlanan genelgelerle, jeolojik etütlere uygun olarak 2002 tarihli imar planında kat adetleri düşürülmüş, artan talepler

İmar planı askı süresi doldu

Yaşanan 1999 depremi sonrasında Bakanlıkça yayınlanan genelgelerle, jeolojik etütlere uygun olarak 2002 tarihli imar planında kat adetleri düşürülmüş, artan talepler doğrultusunda jeolojik-jeoteknik etütler yenilenerek, 2007 yılında imar planı revize edilmiş ve kat adetleri yeniden artırılmıştı. TMMOB Şehir Plancıları Odası ise, revizyon gerektirecek şartların oluşmadığı, yapılan değişikliğin sadece kat arttırma amaçlı olduğu gerekçesiyle 14/05/2010 tarihinde Bursa 2. İdare Mahkemesine başvurarak Belediye Meclisinin revizyon kararına itiraz etmiş ve plan değişikliği iptal edilmişti.
    Askı süresi dolan plan değişikliği 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde Uygulama çalışmaları halen ilçemiz Atatürk ve Selimiye mahallelerinde devam etmektedir.
    Mustafakemalpaşa Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre; Atatürk Mahallesi-1 ( Oğlaktepe Mevkii) ve Selimiye Mahallesi-1 Bölgelerinde 3194 sayılı imar Kanunu’nun 18. Madde uygulama çalışmaları ada bazında bölümler halinde yaptırılarak askıya çıkarılmış askı ilan süresi içinde uygulamaya esas parselasyon planlarına herhangi bir itiraz olmadığından kesinleştirilmiştir.
     Yetkililer, bundan sonraki süreçte Mustafakemalpaşa Kadastro Birimi ve Tapu Sicil Müdürlüğünce yapılacak resmi işlemlere müteakip tapu senetlerinin hazırlanarak ilgili kişi yada kurumlara dağıtılacağını bildirdi.