Geri Dön

İlköğretim Haftası kutlandı

20-09-2016 Mustafakemalpaşa'da İlköğretim Haftası Yunus Emre İlkokulu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

İlköğretim Haftası kutlandı

20-09-2016 Mustafakemalpaşa'da İlköğretim Haftası Yunus Emre İlkokulu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Mustafakemalpaşa'da İlköğretim Haftası Yunus Emre İlkokulu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte Mustafakemalpaşa'da 66 okulda 17 bin 400 öğrenci ve 1100 öğretmen ders başı yaptı.

Eğitim maratonun başlaması dolayısıyla gerçekleştirilen İlköğretim Haftası törenine;

Kaymakam Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Işık, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama töreninde öğrenciler tarafından şiirler okunarak halk oyunları gösterileri sergilendi.

 

'Öğrencilerimizi geleceğe taşıyacağız'

 

Törende konuşan  Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu eğitim sezonunda da birlikte çalışarak öğrencileri geleceğe daha güzel taşıyacak faaliyetler içinde olacaklarını söyledi.

Başkan Kurtulan; " Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir. Öğrencilerimize vereceğimiz bilginin hududu ne olursa olsun, her şeyden önce milli benliğimize düşman olan unsurlarla mücadele etmenin önceliğini çocuklarımıza aşılamalıyız.  Eğitim, yaşam boyu süren dinamik bir süreçtir. Bu sürecin en önemli halkası ise şüphesiz ki okul eğitimidir. Okul, öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyetlerini geliştirterek, onları hayata hazırlar. Öğrencilerimizden bilginin yanında sevgimizi ve şefkatimizi eksik etmemeli, her fırsatta ülkemizin geleceği olduklarını hissettirmeliyiz. Çocuklarımızdan derslerine çok çalışmalarını, ailelerden de okul ve öğretmenlerle iletişimlerini her zaman güçlü tutmalarını istiyoruz. Tüm eğitim camiasına yeni eğitim yılında üstün başarılar diliyorum " dedi.

 

'Her şeyden önce demokrasi'

 

Eğitim camiası olarak emeğin en yüce değer, eğitiminde en vazgeçilmez hizmet olduğuna inandıklarını söyleyen Yunus Emre İlkokulu Müdürü Mustafa Bulut ise konuşmasında çocuklara her şeyden önce bir yaşam biçimi olarak demokrasiyi öğretme gayreti içinde olacaklarını kaydetti.  

Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Işık da bilgiyi üreten bireyler yetiştirme heyecanı içinde olduklarını belirterek öğretmen, öğrenci ve velilere başarılı bir yıl dileğinde bulundu.

Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci ise öğretmenlerin fedakarlığı ile ilmen ve bedenen yüksek karakterli öğrencilerin yetişeceğine inandığını söyledi.

Eğitime yatırırımın insana yatırımla eş değer olduğunu belirten Kaymakam Mustafa Masatlı da konuşmasında; " Eğitim konusunda herkese ciddi sorumluluklar düşüyor. Ülkemiz eğitimi artık dünya ile yarışacak düzeydedir. İnsana yapılan yatırım hiç bir zaman boşa gitmez. Bizlerin görevi, öğrencilerimizi yetişmesi için her yönden çaba harcamaktır " dedi.

Törende, 1. sınıfa yeni başlayan minik öğrencilere protokol tarafından çeşitli hediyeler verildi.