İlkemiz, Yaşanılabilir daha Güzel Bir Çevre

26-06-2009 Belediyesi olarak ilçemizin cadde ve sokaklarının temizliğini düzenli hale getirmeye çalışırken, çevre sağlığının insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunun

İlkemiz, Yaşanılabilir daha Güzel Bir Çevre

Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak ilçemizin cadde ve sokaklarının temizliğini düzenli hale getirmeye çalışırken, çevre sağlığının insan sağlığı açısından ne kadar önemli olduğunun bilincinde olarak hizmet vermekteyiz. Kurum ve kuruluşlara düşen görevlerin yanı sıra vatandaşlarımızın da çevreye duyarlı olması gerekmez mi? Yarınlarımızın teminatı çocuklarımıza yaşadıkları bölgenin örnek kent düzeyine yükselmesi güzel olmaz mı?

Geçtiğimiz günlerde, yerel basında yer alan ve “Belediye Hizmet Bölgesinin Dışına mı Çıkıyor” başlığıyla yayınlan haberde, belediyemizin özel mülke ait bir arsayı belediye temizlik işlerine temizlettiği iddia edilmişti.

Çevreye duyarlı bir belediye olarak özel bir istek gözetmeksizin vatandaşlarımızı rahatsız eden çevre kirliliğini önlemek adına belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçemizde çalışmalarına titizlikle devam etmektedir.

Oysaki daha önceki bir tarihte, bahsi geçen boş arsadaki pisliği gören sağduyulu bir vatandaşımızın belediyemize dilekçe ile gönderdiği talebi doğrultusunda mevkii kontrole gidilmiş ve mülk sahibi şahsın haberi olmaksızın arsanın burada piknik yapan halk tarafından kirletildiği görülmüştür. Söz konusu, vatandaşlarımızın isteği ve çevre olduğunda belediye olarak hemen karşılık vermeyi ilke edindiğimizden bu tür talepleri göz ardı edemiyoruz. Arsa sahibi şahsın mağduriyetinin ve bölgedeki pis görüntünün bir an önce ortadan kalkması adına hemen belediye temizlik işlerimiz faaliyete geçmiş ve bölge temiz bir görünüme kavuşturulmuştur.