İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden İlçemiz Turistik yerlerine ziyaret

21-04-2010 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri Mustafakemalpaşa’ya düzenlenen seyahatle devam etti. Geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla Bursa Kent

İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden İlçemiz Turistik yerlerine ziyaret

15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri Mustafakemalpaşa’ya düzenlenen seyahatle devam etti. Geçtiğimiz hafta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla Bursa Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen Turizm fuarı Bursa ilçelerine düzenlenen gezilerle devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan program çerçevesinde Bursa İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden bir grup heyet Mustafakemalpaşa’ya gelerek ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. İlçe Kaymakamı Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Meclis Üyesi H.İbrahim Özşekerci, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Orhan Tezsezen, Genel Sekreter Birol Denizli, Ticaret Borsası Başkanı Hasan Yılmazoğlu, Ticaret Borsası Meclis Başkanı İsmail Terakye, Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, İlçe Gençlik Spor Müdürü Emin Turan ve İlçe Kütüphane Müdürü Doğan Şen’in karşıladığı heyet ilk olarak Hamzabey ve Lalaşahin türbesini ziyaret etti. Buradan şehitliğe geçen heyet daha sonra Tümbüldek Kaplıcalarını gezerek Suuçtu Şelalesine geçti. Suçtu Şelalesinde öğle yemeği yiyen heyet, havanın yağışlı olmasından kaynaklanan şelalenin yoğun suyu karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Suuçtu Şelalesine ilk kez geldiklerini belirten konuklar, Mustafakemalpaşa’nın böylesine eşsiz bir doğa harikasına sahip olmasından dolayı çok şanslı olduğunu belirttiler. Turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde en çok beğendikleri ilçenin Mustafakemalpaşa olduğunu da dile getiren konuklar, Suçtu ve Mustafakemalpaşa’nın adının duyurulmasında İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanıyla birlikte daha çok emek sarf edeceklerinin sözünü verdiler.

Ziyaretlerin ardından Belediye Başkanı Sadi Kurtulan konuklara Mustafakemalpaşa’yı tanıtıcı kitap ve gezi rehberi hediye ederek yolcu etti.