İHH’dan tanışma yemeği

27-11-2014 Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Mustafakemalpaşa Temsilciliği, kurum ve kuruluşlarla tanışma yemeğinde buluştu. İHH’nın ev sahipliğinde Öğretmenevi’nde düzenlenen

İHH’dan tanışma yemeği

İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Mustafakemalpaşa Temsilciliği, kurum ve kuruluşlarla tanışma yemeğinde buluştu. İHH’nın ev sahipliğinde Öğretmenevi’nde düzenlenen yemeğe; Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Müftü Musa Uzun, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri, İHH yetkilileri ve gönüllüleri katıldı. Yeşil Cami İmam Hatibi Mehmet Dede’nin okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan tanışma yemeğinde konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İHH’nın çalışmalarını takdirle izlediğini söyledi.   ‘Paylaşmak, medeniyetimizin mihenk taşıdır’   Vakfın yurt içi ve yurt dışında ayrım yapmadan ortaya koyduğu hizmetlerle felakete maruz kalmış insanlara şefkat elini uzattığını belirten Başkan Kurtulan; “ Vakıflar, Allah rızası için gönüllülük esaslı çalışır ve büyür. İHH’da 20 yılı aşkın süren faaliyetleriyle Bosna’dan Çeçenistan’a, Haiti’den Suriye’ye kadar dünyanın dört bir yanında aç ve açıkta kalmış, savaşta veya doğal afetlerde mağdur olmuş milyonlarca insana Türkiye’nin sıcaklığını götürdü. Binlerce yıllık medeniyetimizin en değerli unsuru olan şefkati, bölge, din, dil ve renk ayrımı yapmadan herkesle paylaştı. Birbirimize yardım etmeyi, hoşgörülü olmayı arttırdıkça bu felaketleri aşacağımıza inanıyorum. Belediye olarak İHH’ya desteğe her zaman hazırız. Vakfa çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.   ‘Önceliğimiz insan’   İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan ise vakfın tüm faaliyetlerini gönüllülük esaslarıyla yürüttüğünü dile getirdi. Kaptan; “ İslam’ın vakıf müessesleri üzerine kurulan İHH’nın önceliği insandır. Binlerce gönüllüsüyle milyonlarca insana ulaşan vakfımız bugün 135 ülke ve bölgeye yayılmış, Türkiye’den dünyaya ulaşan bir hayır köprüsü olmuştur. İHH Mustafakemalpaşa Temsilciliği de geçtiğimiz Ramazan Ayı’nda faaliyetlerine başlayarak bu hayır köprüsüne güç katmıştır. Tüm İHH ekibine ve yardımsever halkımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.   ‘İnsani yardım hız kesmeyecek’   İHH Mustafakemalpaşa Temsilcisi Mustafa Bulut da konuşmasında, vakfın çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Mustafakemalpaşa’dan 2 tır yardımın bir süre önce Suriye’ye ve Türkmen bölgelerine ulaştırıldığını söyleyen Bulut, bu ay içinde de belirlenen bölgelere aynı insani yardım elinin uzanacağını söyledi. Bulut; “ İHH büyük bir ailedir.  Mustafakemalpaşa halkı da İHH’ya sahip çıktı. Gönüllülüğünü ortaya koydu. Birbirimize kenetlendiğimiz sürece temel hak ve hürriyetleri ihlal edilen, savaşın felaketine uğrayan, evsiz kalan her insana ulaşacağımıza inanıyorum. Bu azmimiz var. Vakfımıza destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ediyorum” dedi.