İHH’dan Suriye’ye yardım eli

28-11-2014 Mustafakemalpaşa Temsilciliği, Suriye’ye insani yardım elini uzattı. Ramazan Ayı’nda Mustafakemalpaşa’da faaliyetlerine başlayan İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği,

İHH’dan Suriye’ye yardım eli

İHH Mustafakemalpaşa Temsilciliği, Suriye’ye insani yardım elini uzattı. Ramazan Ayı’nda Mustafakemalpaşa’da faaliyetlerine başlayan İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği, savaş felaketinin kış aylarında da sürdüğü Suriye’deki insanlık dramına sessiz kalmadı. Gönüllülerin yardımıyla hazırlanan 25 tonluk 1 TIR un, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Ayhan Dadak ve Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Müftü Musa Uzun, İHH yetkilileri ve gönüllülerin katıldığı törenle Adnan Menderes Meydanı’ndan uğurlandı. 2014 yılında Bursa’dan 140. Yardım TIR’ının dualarla yola çıktığı törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İHH’nın gönüllülük hareketinin tüm dünyayı kuşattığını söyledi. Başkan Kurtulan; “ Kadim medeniyetimiz bizlere zulme uğramış herkese kimliği sorulmaksızın el uzatılmasını öğütlüyor. İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar, savaşlar hepimize büyük bir üzüntü yaşatıyor. Milletçe bu felaketlerin sona ermesini istiyor ve buna inanıyoruz.  Gönüllerimizin bir olduğu kardeşlerimizle aramızda bir hayır ve insanlık köprüsü kurulmasını sağlayan İHH ekibine ve gönüllülerine teşekkür ediyorum” dedi. İHH gönüllüsü Yakup Uzun ise hayırsever vatandaşlara teşekkür ederken, önümüzdeki günlerde de yardımların hızla süreceğini belirtti. Uzun; “ Aralık’ın ilk haftasında bu kez giyim ve gıda maddelerinin bulunacağı yeni bir yardım TIR’ını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Bu iyilik kervanına destek vermek isteyenler İHH Temsilciliği’ne başvurabilir” dedi.