Geri Dön

İHH'dan Suriye'ye 3 tır un

02-08-2016 İHH Mustafakemalpaşa Temsilciliği, Suriye’deki Türkmenlere yardım elini uzattı.

İHH'dan Suriye'ye 3 tır un

02-08-2016 İHH Mustafakemalpaşa Temsilciliği, Suriye’deki Türkmenlere yardım elini uzattı.

İHH Mustafakemalpaşa Temsilciliği, Suriye’deki Türkmenlere yardım elini uzattı.

İki yıldır Mustafakemalpaşa’da faaliyetlerini sürdüren İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı Temsilciliği tarafından Suriye'deki savaş mağdurlarına ulaştırılmak üzere bölgeye 3 tır un gönderildi.

İHH ve Önallar Yem'in öncülüğünde hazırlanan 25 tonluk 3 tır un, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, İHH Temsilcisi Mustafa Bulut ve gönüllülerin katıldığı törenle Adnan Menderes Meydanı’ndan uğurlandı.   

 

'İHH insanlık köprüsü kuruyor'

 

Mustafakemalpaşa'dan 21. yardım konvoyunun dualarla yola çıktığı törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Suriye'de yaşanan insanlık dramının üzüntüsü içinde olduklarını, Türkiye'nin tüm gücüyle kanayan yaraya merhem olmak için çalıştığını belirtti.

Başkan Kurtulan; " Biz Türk milleti olarak içeride ve dışarıda bütün ihanet şebekelerine göğsünü siper eden bir ecdadın torunları olarak yolumuza devam edeceğiz. Gönüllerimizin bir olduğu kardeşlerimizle aramızda bir hayır ve insanlık köprüsü kurulmasını sağlayan İHH ekibine ve gönüllülerine cansiperane hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum " dedi.

İHH temsilcisi Mustafa Bulut ise hayırsever vatandaşlara teşekkür ederken; " İnsanlığın öyküsü Habillerin ve Kabillerin öyküsüdür. Firavunların mümessilleri olduğu gibi muhakkak ki Hz. Musa'nın da mümessilleri vardır. Mazlumluğun ve iyiliğin hareketi İHH olarak Halep'te,Yermük'te dünyanın neresin de olursa olsun insanlığın temsilcisi olacağız" dedi.