Geri Dön

İHH'dan Halep'e kış yardımı

29-12-2016 Mustafakemalpaşa İHH Temsilciliği, savaş felaketinin sürdüğü Suriye'ye dost elini bir kez daha uzattı.

İHH'dan Halep'e kış yardımı

29-12-2016 Mustafakemalpaşa İHH Temsilciliği, savaş felaketinin sürdüğü Suriye'ye dost elini bir kez daha uzattı.

Mustafakemalpaşa İHH Temsilciliği, savaş felaketinin sürdüğü Suriye'ye dost elini bir kez daha uzattı.

İki yıldır Mustafakemalpaşa'da faaliyetlerini sürdüren İHH Temsilciliği, yardımseverlerinde desteği ile Suriye'ye 7 TIR kış yardımında bulundu.

6'sı meyve suyu ve 1'i un olan 7 araçlık yardım konvoyu, Adnan Menderes Meydanı'ndan Suriye'nin Halep kentine uğurlandı.

2016 yılında Mustafakemalpaşa'dan 19. yardım TIR’ının dualarla yola çıktığı törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Türk halkının insani yardım konusunda güçlü bir geleneğe sahip olduğunu söyledi.

 

2 yılda 32 TIR yardım

 

Suriye halkının acılarını hafifletmek için üzerlerine düşeni yerine getirme gayreti taşıdıklarını belirten Başkan Kurtulan; " İnsani hasletler konusunda gösterdiğimiz vefalı duyarlılık dünyaya örnek oluyor.  Kadim medeniyetimiz bizlere zulme uğramış herkese kimliği sorulmaksızın el uzatılmasını öğütlüyor. İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılar, savaşlar hepimize büyük bir üzüntü yaşatıyor. Milletçe bu felaketlerin sona ermesini istiyor ve buna inanıyoruz. Gönüllerimizin bir olduğu kardeşlerimizle aramızda bir hayır ve insanlık köprüsü kurulmasını sağlayan İHH ekibine ve gönüllülerine cansiperane hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İHH Temsilcisi Mustafa Bulut ise Mustafakemalpaşalıların desteği ile iki yıl içinde 32 yardım TIR'ın mazlum coğrafyalara ulaştırıldığını dile getirirken; " Mazlumluğun ve iyiliğin hareketi İHH olarak Halep'te, Yermük'te dünyanın neresin de olursa olsun insanlığın temsilcisi olacağız " dedi.