İftar yemeğinde eğitime destek

16-07-2014 Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafakemalpaşa’da düzenlediği iftarda, eğitime destek çıktı. AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, eğitime destek çalışmaları kapsamında Mustafakemalpaşa’ya bir okul

İftar yemeğinde eğitime destek

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafakemalpaşa’da düzenlediği iftarda, eğitime destek çıktı. AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, eğitime destek çalışmaları kapsamında Mustafakemalpaşa’ya bir okul yaptırılması işinin aile meclisinin gündemine geleceğini söyledi. LYS’de 1. olarak Mustafakemalpaşa’nın gururu olan Merve Alan’da Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından ödüllendirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mustafakemalpaşa Belediyesi Adnan Menderes Meydanı’nda düzenlediği iftara; Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı ve Canan Candemir Çelik, Kaymakam Kazım Karabulut, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Mustafakemalpaşa Teşkilatı yöneticileri, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, mahalle muhtarları, sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile esnaf ve vatandaşlar katıldı.   ‘Hizmetler artacak’   Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe iftarda yaptığı konuşmada Mustafakemalpaşa’da planlı bir şekilde çalışarak örnek hizmetlere imza atacaklarını belirtti. Bursa’ya ikinci kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmenin mutluluğunu yaşadıklarını, bu başarıda Mustafakemalpaşa’nın da emeğinin büyük olduğunu kaydeden Başkan Altepe, bundan sonra sıranın kendilerinde olduğunu ifade etti. Mustafakemalpaşa’ya hizmet yolunda çalışmalara başladıklarını ve geçtiğimiz günlerde Tümbüldek Kaplıcaları ile Suuçtu Şelalesi’ne giden kara yolunun asfaltlama çalışmalarını tamamladıklarını belirten Başkan Altepe, yaklaşık 1 milyon TL’lik harcamayla gerekli tüm düzenlemelerin yapıldığını kaydetti. Başkan Altepe, kara yolu asfaltlama çalışmalarının diğer bölgelerde de peyderpey süreceğini ifade etti. Mustafakemalpaşa’ya yönelik çalışmaların sadece asfaltlama faaliyetlerinden ibaret olmadığını, bölgenin her türlü sorunuyla birebir ilgilendiklerini ifade eden Başkan Altepe, kent merkezinin girişinde yer alan ve yaklaşık 20 yıldır tamamlanamayan spor salonunun da Büyükşehir desteğiyle en kısa zamanda tamamlanacağı müjdesini verdi. Konuşmasında yapacakları diğer hizmetlere de değinen Başkan Altepe, Kirmastı Çayı’nın çevresiyle birlikte düzenleneceğini, burada ilçe halkının aileleriyle birlikte gelebileceği, rahatlıkla eğlenebileceği mekânlar oluşturulacağını belirtti.   Başkan Kurtulan’dan okul isteği   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise yemeğe katılan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı’dan Mustafakemalpaşa’ya bir okul kazandırılması isteğinde bulundu. Matlı Ailesi’nin eğitime gönül vermiş bir aile olduğunu belirten Başkan Kurtulan; “ Zenginliği milletle paylaşmak büyük bir erdemdir. Milletvekilimiz Önder Matlı’da bölgemize kazandırdıkları hizmetlerden dolayı herkesin takdirini kazandı. Rahmetli anne ve babası adına yaptırdıkları eğitim tesisleri bir iftihar kaynağıdır. Matlı Ailesi’nden, başarılı öğrencilerimizin yetişeceği bu güzel eğitim yatırımlarından birini de Mustafakemalpaşa’ya kazandırmalarını istiyoruz ” dedi.   ‘Mustafakemalpaşa’ya hizmet borcumuz’   Okul isteğine olumlu yaklaşan AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı ise konunun değerlendirileceğini dile getirdi. Milletvekili Matlı; “ Mustafakemalpaşa bizim memleketimiz. Allah bize verdiği müddetçe bölgemize hizmet etmek boynumuzun borcudur. Aile kültürümüzden, paylaştıkça zenginliğin ve mutluluğun arttığını, hüzünlerin ise azaldığını öğrendik. Bunu hayat felsefemiz yaptık. Konuyu aile meclisimizde değerlendirerek, bir karara varacağız. İnşallah, hayırlısı olur ” dedi.   LYS şampiyonuna ödül   İftar programında ayrıca LYS Türkiye 1.’si İbrahim Önal Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Merve Alan’da ödüllendirildi. Başarılı öğrenciye ödülünü AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı ve Canan Candemir Çelik’le birlikte veren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, yıllar önce öğretmenlik yaptığı okulun kazandığı başarının mutluluğunu yaşadığını söyledi. Başkan Kurtulan;  “ Anadolu Öğretmen Lisesi, Turgut Özal hükümeti döneminde Milli Eğitim Bakanlığı görevinde bulunan Avni Akyol’un girişimiyle 1991’de Mustafakemalpaşa’ya kazandırıldı. Okulun temeli hayırsever işadamı İbrahim Önal’ın desteği ile atıldı. 1994’de Yabancı Uyruklular Sınavı’nda ilk defa şampiyon çıkaran okulumuz, 20 yıl aradan sonra bir kez daha Merve Alan’ın başarısıyla Mustafakemalpaşa’yı gururlandırdı.  Bende bir öğretmen olarak bu okulda görev yaptım. Yokluklardan gelen bu eğitim ocağının kazandığı başarıyla ne kadar övünsek azdır. Mermeri delen suyun gücü değil, sürekliliğidir. Bu güzellikleri gelecek yıllarda da yaşayacağımıza inanıyorum. Öğrencimizi kutluyor, ailesine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum ” dedi.