Hz. Mevlana ‘Vuslat Gecesi’nde anıldı

29-12-2014 aşka dönüştürerek evrenselliğe ulaşan büyük mütefekkir ve gönül insanı Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 741. yıldönümünde ‘Düğün Gecesi’ olarak adlandırılan ‘Şebi

Hz. Mevlana ‘Vuslat Gecesi’nde anıldı

Bilgiyi aşka dönüştürerek evrenselliğe ulaşan büyük mütefekkir ve gönül insanı Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 741. yıldönümünde ‘Düğün Gecesi’ olarak adlandırılan ‘Şebi Arus’ töreniyle Mustafakemalpaşa’da anıldı. Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ‘741. Vuslat Şeb-i Arus ve Sema Gösterisi’ büyük ilgi görürken, Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği semazenlerinin gösterileri izleyenleri mest etti. Şeb-i Arus Gecesi’ne; Kaymakam Yalçın Bulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte vatandaşlar katıldı.   ‘Mevlana’ya muhtacız’   Gecenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Mevlana’nın temsil ettiği yüce değerlere muhtaç olduklarını söyledi. Başkan Kurtulan; “ Hz. Mevlana gönlü ile bu ülkeyi dirilten insandır. Milletimizin gönül mimarı olan Hz. Mevlana’nın hoşgörüsünü, bilgiyi aşkla yoğuran düşüncelerini ailemize ve toplumumuza yansıtmalıyız. İnsanı temele alan düşünceleriyle her dinden, her dilden, her renkten insanı kucaklayan Mevlana, yüzyıllardır olduğu gibi barış ve kardeşliğin evrensel sembolü olmaya devam edecektir” dedi. Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Eşer ise Hz. Mevlana’nın tüm insanlığa bir yol gösterici olduğunu belirtti. Eşer; “ Mevlana’nın ektiği sevgi ve kardeşlilik tohumu, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan tüm insanlığı kucaklar. O’nun öğretilerini toplumumuza yansıttığımız sürece yüzyıllardır süren kardeşliğimiz ebediyen devam edecektir” dedi.   Semazenler büyüledi   Şeb-i Arus gecesi son olarak Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği semazenlerinin gösterisine sahne oldu. Hanende ve sazendelerin eşliğinde rengârenk tennureleriyle sahneye çıkarak sema gösterilerini sergileyen ekip, izleyicileri büyülerken, büyük alkış aldı.