Geri Dön

Hayvan Bakım Merkezi örnek olacak

13-02-2012 Bursa Barosu avukatları ve bir grup hayvan sever, sokak hayvanları sorununa etkin ve kalıcı çözümler üretmek amacıyla Hayvan Barınağı ve Bakım

Hayvan Bakım Merkezi örnek olacak

13-02-2012 Bursa Barosu avukatları ve bir grup hayvan sever, sokak hayvanları sorununa etkin ve kalıcı çözümler üretmek amacıyla Hayvan Barınağı ve Bakım

    Bursa Barosu avukatları ve bir grup hayvan sever, sokak hayvanları sorununa etkin ve kalıcı çözümler üretmek amacıyla Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi kuran Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne teşekkür ziyaretinde bulundu. 
 
    Bursa Baro Başkanı Avukat Zekeriya Birkan ve Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ümran Babacan ile birlikte Doğa Dostları Derneği üyelerinin katıldığı ziyarette, bir ev ve sağlık merkezi gibi hizmet verecek olan Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi’nde incelemelerde bulunan heyet, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a da hayvan haklarına saygılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
 
    Ziyarette konuşan Bursa Baro Başkanı Zekeriya Birkan, yapımı süren merkez ile 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde hayvanlara rahat yaşama imkânı sağlanarak,  hayvanların acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunacaklarını söylerken;
“ Böylelikle Mustafakemalpaşa’da sokak hayvanlarının itlaf edilmesi engellenecek, ilçeye yakışmayan görüntüler bitecek. Barınağın işletilmesine Bursa Barosu olarak bizler de müdahil olmak istiyoruz. Bu konuda bir protokol hazırlığı içerisindeyiz. Yasanın öngördüğü şekilde bu bakım istasyonunu Mustafakemalpaşa’ya kazandırarak örnek bir belediyecilik anlayışı sergileyen Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Sokak hayvanları sorununa profesyonel çözüm
 
    Sokak hayvanları konusunda geçmişte yaşanan bazı tatsız olayların artık Mustafakemalpaşa’da yaşanmayacağını söyleyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi’nin hizmete girmesiyle sokak hayvanları konusunda daha profesyonel çözümler üretileceğini dile getirdi.
 
    Başkan Kurtulan; “Bütün hayvanlar eşit doğar ve bu kanun hükümleri çerçevesinde yaşama hakkına sahiptir. Bizim kültürümüzde hayvanlara verilen değeri, önce sosyal hayatımıza daha sonra ise gelecek nesillere taşımak için herkese sorumluluklar düşüyor. Günümüzde ‘yalnızca ben’ duygusundan hareket ederek bir yere varamayız. Bunun için paylaşım duygusunun gelişmesi, ‘ben’ egosunun yıkılarak,yaşamın bir hayvanla paylaşılması çok güzel. Aynı zamanda sokak hayvanlarının da bu yaşamı paylaşma hakkını sonuna kadar korumak görevimizdir. Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi’nde sokaklardaki sahipsiz hayvanlara; gündelik yaşam alanları içerisinde, insanlarla diğer hayvanlara tehlike teşkil etmemeleri ve sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için iyileştirme ve bakım işlemleri yapılacak.
 
    Mustafakemalpaşa’da önemli bir eksiklik giderilecek. Can taşıyan bu varlıkları rehabilite edip topluma zararsız hale getirmek için vatandaşlarımızın da desteğini bekliyoruz” dedi.
Bursa Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ümran Babacan da, Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin yapımından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a teşekkür etti.
 
    Başkan Kurtulan ziyarette, Avukat Ümran Babacan’a ‘Suuçtu Şelalesi’nin bir tablosunu hediye etti.
 
Çok fonksiyonlu bakım merkezi
 
    Bursa Barosu avukatları ve hayvanseverler daha sonra inşaatı süren Hayvan Barınağı ve Rehabiltasyon Merkezi’ne giderek, incelemelerde bulundu. 
 
    Merkez hakkında heyete bilgiler veren Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren; “Çok fonksiyonlu olarak kullanılacak hayvan barınağında; şehir içerisindeki başıboş hayvanların kısırlaştırılması, bakımı, tedavisi ve barınmaları gerçekleştirilecek.
 
    Tüm veterinerlik hizmetlerinin verileceği modern donanımlı Hayvan Barınağı ve Bakım Merkezi toplam 500 m2 alana sahip ve 50 hayvan kapasiteli olacak. 3 karantina odası, 7 özel bakım odası, 5 hamile ve yavrular için oda, 1 gıda deposu, 1 ameliyathane, veteriner odası, idari bürosu ve bekçi odasının yer alacağı barınakta 100 m2’lik açık ve yarı açık bakım alanları da bulunacak.
 
    Dönüşümlü olarak kullanılacak barınakta tedavileri kısa süre içinde yapılacak olan hayvanlar daha sonra uygun ortamlara bırakılacaklar” dedi.
 
.
.