Hayata Devam Türkiye Mustafakemalpaşa’da

07-06-2010 Devam Türkiye Afet Eğitim Konvoyu, Mustafakemalpaşa’da düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara deprem ve doğal afetler konularında bilgiler verdi. Aksigorta ve AKUT Arama Kurtarma

Hayata Devam Türkiye Mustafakemalpaşa’da

Hayata Devam Türkiye Afet Eğitim Konvoyu, Mustafakemalpaşa’da düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara deprem ve doğal afetler konularında bilgiler verdi.

Aksigorta ve AKUT Arama Kurtarma Derneği’nin işbirliğiyle başlatılan “Hayata Devam Türkiye” sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, 25 Mayıs tarihinde 30 kişilik bir ekiple yola çıkan “Afet Eğitim Tırı” ile Türkiye’nin ilk 3 boyutlu “G-Force Deprem Tırı”ndan oluşan konvoy Mustafakemalpaşa’da halkı doğal afetler konusunda bilgilendirdi. Cumhurluk Alanı’nda düzenlenen etkinliklerde Aksigorta’nın, deprem yangın sel gibi afetlerin riskleri hakkında farkındalık yaratmak, sigorta bilincini artırmak amacıyla AKUT’la yaptığı işbirliği çerçevesinde çocuklara, ebeveynlere, işletmelere ve engelli vatandaşlara afetlerin öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları ve nelerden kaçınmaları gerektiği anlatıldı.

Mustafakemalpaşa’daki etkinlik, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ın bulunduğu deprem simülatöründe 7.4 şiddetinde deprem gösterisi ile başladı. Başkan Kurtulan’ın bulunduğu ve eşyaların sabitlenmediği oda deprem sonunda ‘savaş alanı’ gibi dağılırken, eşyaların sabitlendiği odada hiçbir şey olmadı. Başkan Kurtulan yaptığı açıklamada, “Deprem insanı öldürmüyor, önlem almamak, güvenli binalar yapmamak insanı öldürüyor. Bunu burada bir kez daha hep birlikte görme fırsatı bulduk. Bu imkanı ilçemize sunan ‘Hayata Devam Türkiye Afet Eğitim Konvoyu’ ekibine teşekkür ediyorum” dedi.