Geri Dön

Havacılık Festivali yağmur ve rüzgara takıldı

07-06-2010 Kaymakamlığı ve Belediye’nin ortaklaşa organizasyonu ile bu yıl ilki yapılan ‘Havacılık Festivali’ renkli görüntülere sahne olurken, çıkan rüzgar ve yağan

Havacılık Festivali yağmur ve rüzgara takıldı

07-06-2010 Kaymakamlığı ve Belediye’nin ortaklaşa organizasyonu ile bu yıl ilki yapılan ‘Havacılık Festivali’ renkli görüntülere sahne olurken, çıkan rüzgar ve yağan

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ve Belediye’nin ortaklaşa organizasyonu ile bu yıl ilki yapılan ‘Havacılık Festivali’ renkli görüntülere sahne olurken, çıkan rüzgar ve yağan yağmur, katılımcıları üzdü.

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ile Belediyenin ortaklaşa düzenlediği ‘1. Havacılık Festivali’ büyük ilgi gördü. İki gün süren festivalin ilk gününde sabah yarışları nefes kesen görüntülere sahne olurken, öğleden sonra yapılması planlanan uçuşlar ise rüzgar engeline takıldı. İkinci gün yapılması planlanan uçuşlar ise havanın yağışlı olması nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Çördük Köyü’nde bulunan 350 metre rakımlı ‘El Kızı Tepesi’nde hafta sonunda yapılan festivale, Bursa, İstanbul, Ankara ve Konya’dan 32 sporcu katıldı. 9 uçuşun yapılabildiği ilk gün etkinliğine; Kaymakam Kazım Karabulut, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Türkiye Hava Sporları Federasyonu Ankara Temsilcisi ve uçuş koordinatörü Mithat Derinyol ve İniş Pist Koordinatörü Selami Çevik, Mustafakemalpaşa Havacılık Derneği Başkanı Mahmut Özgür, sivil toplam kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Yörük çadırlarının kurulduğu ve katılımcılar ile izleyicilere gözleme ve ayran ikram edildiği festivalin hava muhalefetine takılması hem sporcuları, hem de izleyicileri üzdü.

Kaymakam Kazım Karabulut, “Çördük Köyü El Kızı Tepesi 350 metre irtifası olan bir yer. Ben burasının önümüzdeki günlerde pilot eğitim merkezi olacağına inanıyorum. Çünkü ideal bir yer. Mustafakemalpaşa önümüzdeki günlerde yamaç paraşütü konusunda tam bir eğitim üssü olacak” diye konuşurken, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da, “Hava muhalefeti olmasına rağmen ilk gün yapılan müsabakalar oldukça renkli geçti. Ben tüm sporcularımızı kutluyorum” dedi.

Bu arada, festival sonrasında Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, sporcu ve yöneticilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.