Havacılık Festivali’nin şampiyonları ödüllendirildi

25-06-2014 Kaymakamlığı ve Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Turizm ve Havacılık Festivali sona erdi. Festival kapsamında Türk Hava Kurumu’nun (THK)

Havacılık Festivali’nin şampiyonları ödüllendirildi

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ve Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen Turizm ve Havacılık Festivali sona erdi. Festival kapsamında Türk Hava Kurumu’nun (THK) Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası’nın birinci ayağı da gerçekleştirildi. Mustafakemalpaşa’nın doğal güzellikleri ve alternatif sporlara yönelik potansiyelinin tanıtılması hedefiyle 20-21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen 3 günlük festivale, Türkiye’nin birçok kenti ve Kıbrıs’tan toplam 200 sporcu katıldı. 5. Havacılık ve Turizm Festivali kapsamında bir yandan serbest uçuşlar gerçekleştirilirken, diğer yandan da THK’nın düzenlediği Türkiye Hedefe İnme Şampiyonası’nın ilk ayağı yapıldı. 420 metre yükseklikteki Erkızı Tepesi’nden arka arkaya havalanan onlarca paraşüt gökyüzünü renklendirirken, sporcuların akrobatik uçuşları ilgiyle izlendi. Sporcular Üçbeyli Köyü yakınlarında özel olarak tasarlanmış 10 metre yarıçapındaki hedefin tam ortasındaki sıfır noktasına inmek için mücadele verdi. Konya Akşehir’den festivale katılan Fahri Çavdar isimli sporcu ise, Nasreddin Hoca kostümüyle uçarak, etkinliğe ayrı bir renk kattı. Genel, takım ve bayanlar olmak üzere 3 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmada sıralamaya giren sporculara ödülleri takdim edildi. Genel klasmanda birinciliği Utku Özen ve Onur Kavurmacı paylaşırken; Bayanlar klasmanında ise Gülcan Şimşek mutlu sona ulaştı. Kulüpler kategorisinde de liderliği Hacettepe Havacılık Kulübü kazandı. Dereceye giren sporcular Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.