Haskovo Bölge Müftüsü’nden Başkan Kurtulan’a ziyaret

23-01-2014 en büyük şehirlerinden Haskovo Bölge Müftüsü Basri Eminefendi, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Kurtulan, Bölge Müftüsü

Haskovo Bölge Müftüsü’nden Başkan Kurtulan’a ziyaret

Bulgaristan’ın en büyük şehirlerinden Haskovo Bölge Müftüsü Basri Eminefendi, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a nezaket ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Kurtulan, Bölge Müftüsü Eminefendi’yi makamında ağırlarken, ikili görüşmede; Bulgaristan’da yaşayan Müslümanların dini hayatı, kültür ve tarihleri konuşuldu. Soydaşlara kendilerine gösterdikleri ilgi ve desteklerden dolayı teşekkür eden Haskovo Bölge Müftüsü Basri Eminefendi ; “ Bulgaristan başta olmak üzere Balkan topraklarında milyonlarca Türk ve Müslüman yaşamaktadır. Türkiye’deki kardeşlerimizin bizlere olan yakınlığı tartışılmaz bir şekilde her geçen gün daha da artmaktadır. Dilimizi, dinimizi, kültürümüzü korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için el birliği ile çalışıyoruz. Özellikle Bulgaristan’da yaşayan genç kuşağın kendi tarihlerine sahip çıkmaları en büyük amacımızdır. Türkiye ile yüzyıllardır et ve tırnak gibiyiz. Bu birliktelik daha da güçlenecektir. Milletimize bizlere yaptığı yardımlar için şükranlarımı sunuyorum” dedi.   “Kardeşlik köprülerini güçlendireceğiz”   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Balkanlar’da yaşayan soydaşları ‘ evlad-ı fatihan’ olarak gördüklerini belirtti. Ailesinin Bulgaristan’ın Plevne kentinden Türkiye’ye göç ettiğini hatırlatan Başkan Kurtulan; “  Bulgaristan’da yaşayan insanlarımıza, inancımıza ve kültürümüze sahip çıkmak için bugüne kadar genel ve yerel anlamda birçok çalışma yapıldı.  Türkiye, Balkanlar’daki soydaşlarımızın sıkıntılarını çözmek için her zaman hazırdır.  Bursa gibi Bulgaristan ile akraba olan bir kent hepimiz için büyük bir şans. Herkesin burayla bir bağı var. Kardeşlik köprülerini el birliği ile güçlendireceğiz” dedi. Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ziyaret anısına Haskovo Bölge Müftüsü Basri Eminefendi’ye çeşitli hediyeler verdi.