Haşeresiz yaz için düğmeye basıldı

13-05-2015 Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte larva ve uçkunların üremelerini engellemek için Mustafakemalpaşa'da ilaçlama çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü

Haşeresiz yaz için düğmeye basıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte larva ve uçkunların üremelerini engellemek için Mustafakemalpaşa'da ilaçlama çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez ve kırsal mahallelerdeki kanallar, su birikintileri, mesire alanları ve parklarda haşere ile mücadele faaliyetlerine hız verdi. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Enver Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Şube Müdürü Barbaros Cihangir ve Temizlik İşleri Müdürü Sedat Sevim'le birlikte 6 adet ilaçlama aracı ve 15 ekiple yürütülen çalışmaları denetledi. Bilimsel metotlarla bilinçli ilaçlama yapıldığını söyleyen Başkan Sadi Kurtulan, vatandaşların haşereler nedeniyle çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalmasının engellenerek, sağlıklı bir yaz geçirilmesini hedeflediklerini belirtti.   'İnsan ve çevre sağlığı önceliğimiz'   Mustafakemalpaşa'daki tüm mahallelerin periyotlar halinde ilaçlanacağını dile getiren Başkan Kurtulan; " Haşereler, larva devrelerinde ilaçlanarak, ergin hale gelmeden kontrol altına alınacak ve sinek popülasyonu engellenecek. Su birikintilerinin çok olduğu alanlarda, bataklık ve  sazlıklarda, çöplük alanında, su kuyuları, foseptik çukurları, rögarlar ile  su ihtiva eden üstü açık her alanda  ilaçlama çalışmaları hızla sürecek. Bu süreçte vatandaşlarımızdan her türlü atıklarını izole etmelerini ve atıklar uzaklaştırılana kadar kapalı olarak muhafaza etmelerini istiyoruz. Atıkların ve çöplerin  açık vaziyette gelişigüzel ya da  apartmanlar arasındaki boş alanlara bırakılmamasını bekliyoruz. Hiçbir nedenle ağzı açık vaziyette su depolanmamalıdırlar. Her şey vatandaşlarımızın sağlık ve rahatlığı için. Bu şekilde vatandaşlarımızın yaz mevsiminde sivrisinekten yana sıkıntısı olmayacak" dedi.