Haşere ile mücadele başladı

22-06-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü sineksiz ve haşeresiz bir yaz geçirilmesi için çalışmalarına başladı.        Mustafakemalpaşa Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü haşere

Haşere ile mücadele başladı

Mustafakemalpaşa Belediyesi Temizlik işleri Müdürlüğü haşere ile mücadele çalışmalarını başlattı. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; yaz aylarında sinek ve haşere nedeniyle çeşitli hastalıklarla karşı karşıya kalan vatandaşların bilimsel metotlarla, bilinçli ilaçlama ile sineksiz ve haşeresiz bir yaz geçirmeleri amacıyla ‘Larva’ ve uçkun ile mücadele çalışmalarına başlandığı bildirildi. Larve ile haftalık, Uçkun ile ise her gece sıcak sisleme ve ULV cihazı ile mücadele edildiği belirtilirken, ‘Sırt Atamazör’ ile de yürüyen haşere, kene ve benzerleri ile mücadelenin de sürdürüldüğü kaydedildi.

Yaz aylarının gelmesi ve sıcakların başlaması ile vatandaşların daha duyarları olmaları gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, özellikle gıda çöplerinin ağzı kapalı çöp poşetleri ile çöp kutularına bırakılması gerektiğini söyledi.

Kurtulan, “Belediye olarak her yıl olduğu gibi bu yılda haşere ile mücadele için her türlü önlemi aldık. Ancak bu konuda vatandaşlarımızın da üzerine düşen görevler vardır. Vatandaşlarımızın açıkta su bırakmamak, çöpleri ağzı bağlanmış poşetlere koyarak konteynırlara atmak gibi konularda duyarlı olmaları gerekiyor. Çalışmalarımız başladı ve yaz boyunca da devam edecek” dedi.