Geri Dön

HANIMLARIMIZ GİRŞİMCİ KADIN PANELİNDE BULUŞTU

01-07-2009 Belediyesi Yerel Gündem 21 ve Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kadın girişimcilerimizi desteklemek adına ortaklaşa koordine ettiği “GİRİŞİMCİ KADIN PANELİ”

HANIMLARIMIZ GİRŞİMCİ KADIN PANELİNDE BULUŞTU

01-07-2009 Belediyesi Yerel Gündem 21 ve Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kadın girişimcilerimizi desteklemek adına ortaklaşa koordine ettiği “GİRİŞİMCİ KADIN PANELİ”

Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21 ve Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’nın kadın girişimcilerimizi desteklemek adına ortaklaşa koordine ettiği “GİRİŞİMCİ KADIN PANELİ” gerçekleştirildi.

01Temmuz 2009 Çarşamba günü saat 11:00‘de Kazım Barış Çokan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen panele; BTSO Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Sena Kaleli, BTSO Kadın Girişimciler İl Başkan Yardımcısı ve Bursa İş Kadınları Derneği Başkanı Selma Çetinkaya Türker, BTSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Dilek Şeker ve Halk Bankası Şube Müdürü Lalehan Sülün konuşmacı olarak katılırken, Panelde Milletvekili Ali Koyuncu, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, Başkan Yardımcıları Galip Çakmakçı, Sevgisun Gizli, Meclis Üyeleri Engin Sökmen, Sinan Saygı, Cemal Batır, Fatih Şengül, H. İbrahim Özşekerci, İsmail Gürses, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Selçuk Palabıyık, Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Figen Demirtaş, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Yerel Gündem 21 Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimci Üyeleri, İlçe Siyasi Parti ve Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panelde açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan “Bugün kadın girişimcilerin ortaya koydukları güzelliklerin bir yenisini daha paylaşmak üzere buradayız. Geçmişte savaş sahalarındaki zaferlerimizde kadınlarımızın payının ne kadar büyük olduğunu hatırımızdan çıkarmayarak aynı başarıyı günümüzde de ekonomik sahada gösterebileceklerini bir kez daha kanıtlamalıyız. Bu çalışmaların devam etmesi ve güzellikleri görmek için bu toplantı bir ilktir. Burada bulunan ve toplantıya emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Girişimci Kadın Kurulu Başkanı Figen Demirtaş ise kadınlarımızın Dünya ve Türkiye üzerindeki iş gücü oranlarından bahsederken, Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner, Ülkemizin ekonomisinin sürdürülebilmesi için kadınların iş gücüne daha fazla katılması gerektiğini vurgulayarak “ Kadınlar için girişimci olabilmenin ilk şartı cesur, kararlı ve inatçı olmakla başlıyor. Ben inanıyorum ki biz Mustafakemalpaşalı kadınlar da bu cesaret, kararlılıkla başarılı olmak için yeterince inat var” dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Birol Denizli’nin oturum başkanlığında başlayan panelde ilk olarak BTSO Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Sena Kaleli ardından sırasıyla BTSO Kadın Girişimciler İl Başkan Yardımcısı ve Bursa İş Kadınları Derneği Başkanı Selma Çetinkaya Türker, BTSO Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Dilek Şeker ve Halk Bankası Şube Müdürü Lalehan Sülün söz aldı.

Kadınlarımızın iş yaşamına girmesini engelleyen unsurlar, Türkiye’de ve dünyada kadınlarımızın iş hayatındaki yeri, erkeklere göre çalışma oranları, kadınlara olan tutum, eşlerin kadınlarımızın ekonomik hayatındaki yeri, kadınlarımızın girişimci olamama sebepleri, başarılı kadınlar gibi konu başlıklarına yer verilen panelde katılımcılar özellikle kendi yaşamlarından verdikleri örneklerle dinleyicileri bilgilendirdi. Konuşmacıların özellikle sermaye yetersizliğinden yakınmaları üzerine TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Figen Demirtaş Valilik bünyesinde dağıtılması planlanan mikro kredilerden bahsetti. En geç iki haftaya kadar valilik tarafından bir temsilcinin gönderileceği ve ilçemizde yer alan Girişimci Kadın Pazarındaki kadınlarımızı mikro kredi hakkında bilgilendirileceğini söyledi. Aynı zamanda Mustafakemalpaşa’ya da bir şube kurulabileceğinin müjdesini verdi.

Son olarak kısa bir konuşma yapan Milletvekili Ali Koyuncu ise ilçemizin tarıma elverişli olduğunu ve kadın girişimcilerin yatırımlarının bunu destekler biçimde şekillenebileceğinden bahsetti. Dinleyicilerin sorularının da yanıtlandığı panel konuşmacı olarak katılan konuklarımıza hediye takdimi ile sona erdi.