Halk üniversitesi BUSMEK artık Mustafakemalpaşa’da

04-03-2015 Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve bugüne kadar 120 binin üzerindeki kişinin faydalandığı BUSMEK, Mustafakemalpaşa’daki vatandaşlara da hizmet

Halk üniversitesi BUSMEK artık Mustafakemalpaşa’da

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve bugüne kadar 120 binin üzerindeki kişinin faydalandığı BUSMEK, Mustafakemalpaşa’daki vatandaşlara da hizmet vermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) Mustafakemalpaşa Kurs Merkezi’nin açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, başta bayanlar olmak üzere herkesi yatkın oldukları alanda eğitip üretebilir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bursa’da yaşayan vatandaşların hayatlarına yeni renkler katıp, mesleki birikimlerini geliştiren BUSMEK, Mustafakemalpaşa’da da açıldı. Bilişim teknolojileri, el sanatları, kişisel gelişim ve eğitim, yabancı dil, yiyecek-içecek ve endüstriyel mutfak başta olmak üzere 28 branşta 1800 kursiyerin eğitim alacağı kurs merkezinin açılış töreni; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Kaymakam Yalçın Bulut ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.   Kursiyerlere cazip kredi hakkı   Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 28 branşta 1800 kişinin katılımıyla açılan, 12 grupta 13 personelin hizmet vereceği BUSMEK Mustafakemalpaşa kurs merkezinin hayırlı olmasını diledi. Merkezin başta bayanlar olmak üzere ilçedeki tüm vatandaşların sosyal ve kültürel anlamda gelişmesini, ekonomik olarak üretebilir hale gelmesini hedef aldığını kaydeden Başkan Altepe; “Mustafakemalpaşalılar istedikleri dalda kendilerini geliştirsin, özgüvenlerini artırsınlar istiyoruz. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak onlar için her türlü desteği verelim. Bunlar başlangıç. İnşallah her geçen gün bulunduğunuz pozisyon daha da iyiye gidecek. Mustafakemalpaşa hangi alanda eğitim isterse, Büyükşehir bu desteği verecek” dedi. Başkan Altepe, kurs merkezinde eğitim alanların iş yeri açma ve üretilen ürünleri pazarlama anlamında şanslı olduğunu da dile getirdi. BUSMEK Mustafakemalpaşa kurs merkezinde eğitim görenlerin KOSGEB aracılığıyla 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar da cazip şartlarda kredi alma imkânlarının bulunduğunu belirten Başkan Altepe; “İnşallah burada kişisel eğilimleriniz çerçevesinde en uygun eğitimleri alır, hem aile bütçelerinize katkıda bulunur hem de ömür boyu mutluluk getirecek iş yerlerinize kavuşursunuz” diye konuştu.   Kurtulan’dan Başkan Altepe’ye teşekkür   Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise Mustafakemalpaşa’yı şenlendiren hizmet nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği yatırımlarla Bursa’yı dünyayla buluşturduğunu, Başkan Altepe’nin kente çağ atlatan vizyonunun Mustafakemalpaşa’ya bir kez daha yansımasının heyecan verici olduğunu kaydeden Kurtulan; “Aslında bu hizmet, yine Başkan Altepe’nin destekleriyle 2009 yılında Mustafakemalpaşa’da Uğur Böceği kültür Merkezi aracılığı ile verilmeye başlandı. Büyükşehir Bütünşehir olmadan, Büyükşehir Belediyesi yasal olarak Mustafakemalpaşa’ya yatırım yapamadığı o yıllarda bir şekilde bu imkânları Mustafakemalpaşalılarla buluşturduk. O günden bugüne 17 binin üzerindeki kişiyi eğitimlerden faydalandırdık. Bugün resmen buradalar. Allah kendilerinden razı olsun” şeklinde konuştu. Kaymakamı Yalçın Bulut da Mustafakemalpaşa’ya getirilen hizmet nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından Başkan Altepe ve beraberindekiler, kurs merkezinin sınıflarını tek tek dolaştı. Kursiyerlerle sohbet eden, hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Altepe, yiyecek içecek bölümünde günün anısı için üretilen yaş pastayı, Başkan Kurtulan’la birlikte kesti.   Mustafakemalpaşa için büyük projeler   Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSMEK merkezinin açılışının ardından Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkanlık makamında Mustafakemalpaşa için düşünülen hizmetlere yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını, 30 büyükşehir belediyesinin bağlı ilçelere direkt yatırım yapma hakkına kavuştuğunu söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de bu yönde pozisyon aldığını, başta Mustafakemalpaşa olmak üzere 17 ilçenin tümüyle geliştirilmesine yönelik attığı adımları etkinleştirdiğini vurgulayan Başkan Altepe; “Bugün bunun bir yansımasını daha gerçekleştirmiş, kurs merkezini açmış olduk. Merkezde 5 katlı pırıl pırıl bir binayı, insanımızın hizmetine sunduk” ifadelerini kullandı. Mustafakemalpaşa için büyük projeleri olduğunu, 25 yıldır bekleyen gençlik spor merkezinin projesinin tamamlandığını ve ihale aşamasında olduğunu kaydeden Başkan Altepe; “İnşallah arzu edilen yatırımları birer birer hayata geçireceğiz. Tüm alt yapı yenilenecek. Tarım, ticaret ve turizme yönelik adımlar atılacak. Başta Tümbüldek olmak üzere termal bölgeler, Uluabat gibi turizm potansiyeli olan alanlar hak ettikleri yatırımlara kavuşacak. İlçe merkezinden geçen Kirmasti Çayı’nın çevresi düzenlenecek. Yunus Emre bölgesine otopark ve pazar alanı kurulacak. Bunun gibi yapılacak çok işimiz var. Yollar, köprüler hepsi artık Büyükşehir’in gücüyle hayata geçecek” açıklamasında bulundu.