Geri Dön

Hadjıev’den Başkan Kurtulan’a ziyaret

19-09-2012 Bulgaristan Bursa Konsolosu Dimitar Hadjıev, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti.        Ziyarete, Hadjıev ile birlikte eski milletvekili ve

Hadjıev’den Başkan Kurtulan’a ziyaret

19-09-2012 Bulgaristan Bursa Konsolosu Dimitar Hadjıev, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti.        Ziyarete, Hadjıev ile birlikte eski milletvekili ve

     Bulgaristan Bursa Konsolosu Dimitar Hadjıev, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’ı ziyaret etti.  
     Ziyarete, Hadjıev ile birlikte eski milletvekili ve Bulgaristan eski Bursa fahri konsolosu Hayati Korkmaz ve BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Coşkun Bayramoğlu katıldı.
     Ziyarette konuşan Bulgaristan Bursa Konsolosu Dimitar Hadjıev, Başkan Kurtulan’la daha önce birçok kez görüştüklerini fakat ilk kez Mustafakemalpaşa’ya gelme fırsatı bulduğunu söylerken; “ Başkan Sadi Kurtulan’ı arkadaşım olarak görüyorum. Mustafakemalpaşa’da hayata geçirdiği projelerle Bursa’nın gelişimine büyük bir katkı verdiğini görmek beni mutlu etti. Mustafakemalpaşa’nın gelecekte çok daha ileriye gideceğine inanıyorum. Kendisine yapacağı tüm çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi.
 
     ‘Yeni köprüler kurmak istiyoruz’
 
     Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Konsolos Dimitar Hadjıev’in Bursa ile Bulgaristan arasında kültürel, sanatsal ve ekonomik alanda yeni ilişkiler kurulması için büyük bir özveri gösterdiğini belirtti.
Başkan Kurtulan; “ Bizler yönetici olarak iki ülke arasında sağlam ve kalıcı köprüler kurmak istiyoruz. Kültür, sanat ve sporla kurulan ilişkilerin ekonomi ile taçlandırılması için ortak çalışmalar yürütmek en büyük amacımız. Güzellikleri öne çıkararak, Bursa ile Bulgaristan’ın her köşesini birbirine yakınlaştıran Hadjıev’e teşekkür ediyorum” dedi.
Mustafakemalpaşa ile Bulgaristan’ın Gotse Delçef kenti arasında kardeş şehir protokolü imzalanması için gerekli girişimlerin yapılacağının belirtildiği ziyaretin ardından Başkan Sadi Kurtulan, günü anısına Konsolos Hadjıev’e çeşitli hediyeler takdim etti.
     “Mustafakemalpaşa Fotoğrafları” ve “Ağaca Hayat Veren Adam; Cengiz Dönmez” sergilerini gezen Bulgaristan Bursa Konsolosu Dimitar Hadjıev ve beraberindeki heyet Başkan Kurtulan’la birlikte TAT Konserve fabrikasının üretim tesislerini de ziyaret etti.
 
.
.
.