Geri Dön

Güvercin sevgisi sınırları aştı

10-09-2018 Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Gökyüzünün Efsane Kanatları Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Seyyar Mobil Kümes Yarışması’nda görücüye çıkan rengârenk güvercinler hünerlerini sergiledi. Mustafakemalpaşa’daki güvercin potansiyelini

Güvercin sevgisi sınırları aştı

10-09-2018 Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Gökyüzünün Efsane Kanatları Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Seyyar Mobil Kümes Yarışması’nda görücüye çıkan rengârenk güvercinler hünerlerini sergiledi. Mustafakemalpaşa’daki güvercin potansiyelini

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Gökyüzünün Efsane Kanatları Derneği tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Seyyar Mobil Kümes Yarışması’nda görücüye çıkan rengârenk güvercinler hünerlerini sergiledi.

Mustafakemalpaşa’daki güvercin potansiyelini tanıtmayı hedefleyen organizasyonda Türkiye, Fransa, Hırvatistan ve İsviçre’den 60’a yakın farklı ırktan güvercin yarıştı.

Avrupa Uçucu Sanat Güvercinleri Federasyonu (EFU) gözetiminde Heinz Gerber, Franco Visona ve Peter Brlosic’ten oluşan uluslararası komite tarafından yapılan yarışmanın Türkiye ayağında güvercinler, uzun dönme, çember netliği, dalış ve hız gibi değerlendirmelere alındı.

Aralık Mahallesi merasında yapılan etkinlik büyük ilgi görürken kelebek, dalıcı ve dönek güvercin gruplarında yapılan yarışmada kuşların gökyüzündeki performansı heyecanla izlendi.

Dönek ve dalıcı grubunda İsmail Çelik, kelebekte ise Ercan Turgut’a ait güvercinlerin birinci olduğu 1. Uluslararası Seyyar Mobil Kümes Yarışması’nda dereceye girenlere kupa ve madalya verildi.

 

‘Güvercinler dostluk köprüsü kuruyor’

 

Güvercin sergisi ve yemleme etkinliğine de ev sahipliği yapan yarışmanın önemli bir başlangıç olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, uluslararası alanda güvercin ırklarının tanıtılarak korunmasının sağlandığını belirtti.

Başkan Kurtulan; “ Gökyüzünün Efsane Kanatları Derneği’nin girişimiyle böylesi özel bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Uzun zamandır planlanan bir yarışmaydı. Güvercin, barışın ve sevginin sembolüdür. Bu yarışmayla güvercin sevgisinin insanlar arasında güzel bir dostluk köprüsü oluşturduğuna şahit olduk. Güvercinleri, bir yarışma formu içerisinde yetiştirmek hünerdir. Mustafakemalpaşa’daki güvercin potansiyelini derneklerimizle birlikte tanıtmaya devam edeceğiz. Dereceye giren güvercin sahiplerini ve katılımcıları tebrik ediyorum” dedi.

Gökyüzünün Efsane Kanatları Derneği Musa Çelik ise Almanya’dan Sırbistan’a, Çekya’dan Avusturya’ya kadar 10 farklı ülkede yapılan yarışmanın Mustafakemalpaşa için bir ilk olduğunu dile getirerek bunun önemli bir başarı olduğunu kaydetti.

Yarışmanın, kendine has özelliklerini havada sergileyen eğitimli kuşların istenilen anda bir sistem dâhilinde yere inmesini kapsadığını ifade eden Çelik; “ Dernek olarak 2014 yılından beri faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. EFU’ya yapılan başvurumuz da kabul edildi. Her ülkenin bu yarışmayı bir kez yapma hakkı var. EFU’nun yönetmeliği kapsamında burada dereceye giren güvercinler Avrupa klasmanında yer alacak. Ülkemize, ilçemize has güvercin ırklarının dünyada daha çok tanınmasını ve korunmasını amaçlıyoruz. Belediye Başkanımıza bizlere verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi