Geri Dön

Güvercin Festivali'ne ziyaretçi akını

20-03-2017 Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Güvercin Sevenler Derneği'nin düzenlediği '4. Güvercin Güzellik Festivali' büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Güvercin Festivali'ne ziyaretçi akını

20-03-2017 Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Güvercin Sevenler Derneği'nin düzenlediği '4. Güvercin Güzellik Festivali' büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Mustafakemalpaşa'nın güvercin potansiyelini tanıtmak ve genç nesillere kuş sevgisini aşılamak amacıyla yapılan festivalde 2 bin güvercin görücüye çıktı.

Kapalı Pazar Yeri'ndeki etkinliğe; Kaymakam Mustafa Masatlı, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatları temsilcileri ile birlikte Türkiye'nin bir çok kentinden 3 bine yakın güvercin sever katıldı.

Belediye Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan şenliğin açılışında konuşan Mustafakemalpaşa Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Recai Ok, güvercin yetiştiriciliğinde yalnız Bursa'nın değil Türkiye'nin marka şehirleri arasında bulunduklarını söyledi.

 

'Bu geleneği yaşatacağız'

 

Güvercin severleri bir çatı altında buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise bu geleneği yaşatacaklarını kaydetti. 

10 yıl aradan sonra böyle bir etkinliğe imza attıklarını dile getiren Başkan Kurtulan; " Milyonlarca meraklısı olan güvercin etkinlikleri kentlerin tanıtımında farklı bir rol oynuyor. Kırklareli'nden Muğla'ya, İzmir'den Gazi Osman Paşa'ya kadar tüm güvercin severler bu festivalde bir araya geldi. 7'den 77'ye her yaştan kuş severin bu ilgisinden memnunuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız da bir gün önce festival hazırlıklarını yerinde incelme fırsatı buldu. Bizlere düşen görev, bu festivali gelenekselleştirmek olacaktır. Bu güzellikler hepimizde kalıcı izler bırakacak " dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şükrü Köse ise uzun yıllar ihmal edilmiş festivale sahip çıkanların gelenek ve değerleri yaşattığını söylerken, 300 bin güvercin ve 6 bin kuş yetiştiricisi ile Mustafakemalpaşa'nın büyük bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.

Kaymakam Mustafa Masatlı'da konuşmasında, canlıya değer vermenin güzel bir örneğinin bu festivalde sergilendiğini belirterek güvercinler aracılığı ile insanların birlikteliğini görmekten keyif aldıklarını dile getirdi.

 

Hem sergi hem satış

 

Konuşmaların ardından festivale katılan güvercin derneklerine plaket takdim edildi.

Sarı Baska'dan Mavi Baş'a, Samur'dan Hünkari'ye olmak üzere 20 ırktan 2 bin güvercin açık arttırmada satışa sunuldu.

Kuş bakıcılığının püf noktalarının anlatıldığı festivalde sergilenen birbirinden güzel güvercinler, 50 TL ile 3 bin TL arasında alıcı buldu.

Güvercinlerin görsel bir şölen sunduğu bir günlük festival ziyaretçi akınına uğradı.