Geri Dön

Güreşçiler nefes kesti

26-04-2010 Belediyesi’nin düzenlediği “23 Nisan 2. Uluslararası Dünya Çocuk Bayramı Spor Loto Serbest Güreş Şampiyonası” final maçları ile sona erdi. İlçe Kapalı

Güreşçiler nefes kesti

26-04-2010 Belediyesi’nin düzenlediği “23 Nisan 2. Uluslararası Dünya Çocuk Bayramı Spor Loto Serbest Güreş Şampiyonası” final maçları ile sona erdi. İlçe Kapalı

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği “23 Nisan 2. Uluslararası Dünya Çocuk Bayramı Spor Loto Serbest Güreş Şampiyonası” final maçları ile sona erdi.

İlçe Kapalı Spor Salonu’nda iki gün boyunca yapılan ve büyük ilgi gören şampiyona, final müsabakaları ile sona ererken, dereceye giren sporculara madalya, takımlara ise kupa ve çeşitli ödüller verildi.

Şampiyonanın final maçlarına Kaymakam Kazım Karabulut, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Bülent Belli, Garnizon Komutanı ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Murat Gürdal, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcıları Galip Çakmakçı ve Mustafa Eren, Emniyet Müdürü Zafer Ersin, Askerlik Şube Başkanı Ahmet Meydan, Belediye Meclis üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, Bursa İl Özel İdare Spor Daire Başkanı Musa Aydın, Bursa Güreş İl temsilcisi Hasan Boztürk, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şampiyonanın son gününde yapılan final maçları nefesleri keserken, Türkiye topladığı 91 puanla takım halinde birincilik kürsüsüne çıkarken, 71 puanla Gürcistan ikinci, Rusya ise 56 puanla üçüncü sırada yer aldı.

BAŞKAN KURTULAN’DAN PLAKET

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan tarafından, güreş sporuna ve şampiyonaya katkıları nedeniyle; Züferbey YİBO Okul müdürü Murat Boy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülgani Artan, Bursa İl Özel İdare Spor Daire Başkanı Musa Aydın, Bursa İl Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel, Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Bursa Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, Asteknik Vana sahibi İbrahim Akdemir ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye plaket takdim edildi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan plaket töreninde yaptığı konuşmada, “Güreş sporuna hizmeti geçen herkese teşekkür ediyorum. Onların katkıları ve destekleri ile bu tür organizasyonlar yapılabiliyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı gibi önemli bir günde dünya çocuklarını bir araya getirmenin sevincini de birlikte yaşıyoruz. Şampiyonaya katılan tüm sporcularımızı, idarecilerini ve antrenörlerini kutluyorum” dedi.

ŞAMPİYON TÜRKİYE

Daha sonra yapılan final müsabakaları sonucunda Türkiye 91 puanla şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Gürcistan 71 puanla ikinci, Rusya 56 puanla üçüncü, Bulgaristan 53 puanla dördüncü, Makedonya 18 puanla beşinci ve Romanya da 14 puanla altıncı sırada yer aldı.

Çok çekişmeli müsabakalara sahne olan şampiyonada ise ferdi sıralama şöyle oluştu:

32 KG.

1- Nurmagamed Mukidinov –Rusya

2- B.Mümin Şaban -Bulgaristan

3- İsa Demir – Türkiye

35 KG.

1-Irakli Mknedze –Gürcistan

2-Serkan Nuri Faik –Bulgaristan

3-Onur Canpolat –Türkiye

38 KG.

1-Ramaz Zaidze – Gürcistan

2-Tarık Gür –Türkiye

3-Almazhan Süleymanof –Rusya

42 KG.

1-Abdullah Shakbanov –Rusya

2-Mustafa Dilber –Türkiye

3-Mücahit Gül –Türkiye

47 KG.

1-Enes Uslu –Türkiye

2-Perdinandi Gonshvili –Gürcistan

3-İsmail Tutuş –Türkiye

53 KG.

1-Tolga Yönel –Türkiye

2-Hasan Yılmaz –Türkiye

3-Tarıel Gabridashvili –Gürcistan

59 KG.

1-Mahmut Özkaya –Türkiye

2-Fatih Yaman –Türkiye

3-Eduard Nikolashvili –Gürcistan

66 KG.

1-Aykut Işık –Türkiye

2-Vezelin Slovov –Bulgaristan

3-Emrullah Yıldızhan –Türkiye

73 KG.

1-Recep Sezer –Türkiye

2-Mustafa Ekinci –Türkiye

3-Drgomir Dimov –Bulgaristan

85 KG.

1-Khakhobelasvili Tornike –Gürcistan

2-Erdin Aden –Makedonya

3-Halil İce – Türkiye

Bu arada, müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara madalya ve çeşitli hediyeler verilirken, takımlara ise kupa ve birinci olan ekibe bin dolar, ikinciye 750 dolar ve üçüncüye de 500 dolar para ödülü verildi.