Gönüllü itfaiyeciler görev almaya hazır

01-03-2011 Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, ‘gönüllü itfaiyecilik’ bölümünü hayata geçirdi ve ilk kursiyerlerine ‘Yangın ve Doğal Afetler’ eğitimi verdi.        Mustafakemalpaşa

Gönüllü itfaiyeciler görev almaya hazır

Mustafakemalpaşa Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ‘Gönüllü İtfaiyecilik’ bölümünü hayata geçirdi. Endüstri Meslek Lisesi Eğitim Salonu’nda yapılan ‘Yangın ve Doğal Afetler’ konulu eğitim kursiyerler tarafından büyük ilgi görürken, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Başkan yardımcısı Mustafa Eren de eğitime katılarak kursiyerlere moral verdiler.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, ‘gönüllü itfaiyecilik’ bölümünü hayata geçirdiklerini ve kursiyerlerin eğitime tabi tutulduğunu belirterek, “Kursiyerlerimiz oldukça başarılı bir eğitimden geçtiler. Bundan sonra da bu tür eğitimlerimiz olacak ve halkımızla yangın ve doğal afetler anında birlikte çalışacağız” dedi.

İtfaiye Eğitim Sahası’nda yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterilen kursiyerlere önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan törenle sertifikalarının verileceği bildirildi.

.