Gönül eri Hz. Mevlana anılıyor

08-12-2014 ve hoşgörünün evrensel mütefekkiri Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘741. Vuslat Yıldönümü’nde anılacak. 13 Aralık 2014 Cumartesi akşamı saat

Gönül eri Hz. Mevlana anılıyor

Sevgi ve hoşgörünün evrensel mütefekkiri Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘741. Vuslat Yıldönümü’nde anılacak. 13 Aralık 2014 Cumartesi akşamı saat 19.00’da Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek ‘Şebi Aruz’ töreninde; Hz. Mevlana söyleşisi ve Bursa Mevlana Tanıtma ve Yaşatma Derneği’nin semazen gösterileri yapılacak. Ulaşım imkânlarının ücretsiz olarak belediye tarafından sağlanacağı etkinliğe tüm Mustafakemalpaşalıları beklediklerini söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; “ Hz. Mevlana, yüzyıllardır bu topraklardan dünyaya ulaşan kardeşlik mesajıyla medeniyetimizin yapı taşıdır. Onu anlamak, anlatmak ve gelecek nesillere tanıtmak hepimizin görevidir. Yaşamı boyunca ‘insan, yaratılmışların en şereflisidir’ düsturuyla her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan, herkesi kemale, sevgiye, insanlığa, bilgeliğe, hoşgörü ve yüksek ahlaka ulaştırmak için mücadele eden Hz. Mevlana’yı anma etkinliğine tüm halkımız davetlidir” dedi.