Gökyüzünde renk cümbüşü

22-08-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Sportif Havacılık Kulübü organizasyonuyla bu yıl 7.’si düzenlenen Turizm ve Havacılık Festivali, görsel şölene sahne oldu

Gökyüzünde renk cümbüşü

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Sportif Havacılık Kulübü organizasyonuyla bu yıl 7.’si düzenlenen Turizm ve Havacılık Festivali, görsel şölene sahne oldu. Mustafakemalpaşa’nın doğal güzellikleri ve alternatif sporlara yönelik potansiyelinin tanıtılması hedefiyle 20-21 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen festivale, 10 kentten 100 sporcu katıldı. Elverişli hava akımlarına sahip olan 420 metre yükseklikteki Erkızı Tepesi’nden arka arkaya havalanan onlarca paraşüt, Üçbeyli Mahallesi'nde özel olarak hazırlanan alana iniş yaptı. Festival boyunca 400 kalkış gerçekleştiren paraşütçüler gökyüzünü renklendirirken, yeteneklerini konuşturan sporcuların akrobatik hareketleri de ilgiyle izlendi.Yamaç paraşütüyle yolcu olarak uçmak isteyenlerin bu yılda tandem paraşütle (iki kişilik paraşüt) uçuş heyecanı yaşadığı festivale ev sahipliği yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’da uçuşları yakından takip etti. Mustafakemalpaşa Amatör Telsiz Cemiyeti'nin (TRAC) iletişim desteğinde bulunduğu uçuşlarda Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları'nı da gezen sporcular doğayla iç içe olmak imkanı buldu.

'Hem spor hem turizm'

Sporun farklı branşlarını Mustafakemalpaşalılarla buluşturduklarını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, bu festivalle yamaç paraşütüne yönelik ilginin son yıllarda arttığını belirtti.Mustafakemalpaşa'nın turizm değerlerinin spor aracılığı ile tanıtılarak, taçlandırıldığını belirten Başkan Sadi Kurtulan; " Mustafakemalpaşa doğa sporlarının yapılabileceği uygun ve zengin alanlar barındırıyor. Yamaç paraşütü de son yılların ivme kazanan spor dalları arasında yer alıyor. Spor ve doğanın iç içe olduğu bu festivalle Mustafakemalpaşa'nın güzelliklerini 7 yıldır insanlarla paylaşıyoruz. Güvenli ve uçuşa son derece uygun olan Erkızı Tepesi gelecek yıllarda daha kapsamlı yarışmalara ev sahipliği yapacak. Gelecek kuşakların doğa ile barışık olmasını istiyoruz. Yamaç paraşütü de bu amaçla bizi doğa ile dost kılıyor. Hem spor hem de turizmin güzelliğini birlikte yaşamaya devam edeceğiz" dedi.