Gökyüzü şöleni başlıyor

06-06-2013 Kaymakamlığı ve Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Havacılık ve Turizm Festivali için geri sayım başladı. Mustafakemalpaşa’nın doğal güzellikleri

Gökyüzü şöleni başlıyor

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı ve Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Havacılık ve Turizm Festivali için geri sayım başladı. Mustafakemalpaşa’nın doğal güzellikleri ve alternatif sporlara yönelik potansiyelinin tanıtılmasının sağlandığı etkinlik, 7-8-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Üçbeyli Köyü Erkızı Tepesi’nden kalkış yapacak olan paraşütçüler gökyüzünü şenlendirirken, festival çerçevesinde gerçekleştirilecek hedef yarışmaları ise etkinliğe ayrı bir heyecan katacak. Havacılık ve Turizm Festivali, Türkiye Hava Sporları Federasyonu’nun da önemli bir yarışmasına ev sahipliği yapacak. THSF tarafından organize edilen Türkiye Hedef Yarışması’nın bir ayağı Mustafakemalpaşa Hedef Yarışması olarak düzenlendi. Hedef yarışmasında sporcular, iniş alanında bulunan hedef noktasının tam ortasına iniş yapmaya çalışacak. Üç gün boyunca hem yarışma uçuşları hem de serbest uçuşların yapılacağı festivalde ayrıca paraşütçülere Suuçtu Şelalesi, Tümbüldek Kaplıcaları, Ayı ini ve Ayva ini mağaraları gibi Mustafakemalpaşa’nın doğal güzellikleri de gezdirilecek. Yamaç paraşütüyle yolcu olarak uçmak isteyenler geçen sene olduğu gibi, bu senede tandem paraşütle (iki kişilik paraşüt) gökyüzüyle buluşabilecek. Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından vatandaşların organizasyonu izleyebilmesi için, 8 ve 9 Haziran saat 9.30’da Adnan Menderes Meydanı’ndan otobüs kaldırılacak.