Göçmenler Sandık Başında

08-07-2009 göçmenler Bulgaristan Parlamento seçimleri için oylarını Karacabey’de kullandılar. Sabah 10.00 da Öğretmen Evi bahçesinde toplanan göçmen aileler, Mustafakemalpaşa Belediyesine ait iki

Göçmenler Sandık Başında

Mustafakemalpaşalı göçmenler Bulgaristan Parlamento seçimleri için oylarını Karacabey’de kullandılar.

Sabah 10.00 da Öğretmen Evi bahçesinde toplanan göçmen aileler, Mustafakemalpaşa Belediyesine ait iki otobüs ile Karacabey’e hareket eden vatandaşlar, Karacabey Cumhuriyet İlköğretim okulu’nda kurulan sandıkta oylarını kullandılar. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da sabah saatlerinde Öğretmen evi bahçesine gelerek oy verecek vatandaşları yalnız bırakmadı.

Göçmen ailelerle birlikte Karacabey’e giden Başkan Kurtulan, Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Sandık Başkanı Vasika Menova ile bir süre sohbet etti.

Demokrasinin gereği olan seçimlerin Bulgaristan halkı için hayırlı olmasını dileyen Kurtulan, kendi ailesinin de Bulgaristan’dan zorunlu göçe tabi tutulan ailelerden biri olduğunu belirterek; “Demokrasinin güzelliğini beraber yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da kültürde, ticarette, sanatta bu güzellikler devam edecektir. Dünyada sınırlar, haritalarda ve kafalarda kaldı. Bundan sonra ortak girişimleri sosyal hayata katmak herkesin görevidir.” dedi.