Girişimcilere Büyük Destek

28-05-2016 Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin KOSGEB ile yürüttüğü Uygulamalı Girişimcilik Destek Programı’na katılan kursiyerler, eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını aldı.

Girişimcilere Büyük Destek

Girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak başarılı işletmeler kurulmasına öncülük etmeyi planlayan Mustafakemalpaşa Belediyesi, KOSGEB ile imzalanan protokol çerçevesinde 52 girişimciye daha iş kurma kapısı açtı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen iki haftalık eğitimde; iş fikri geliştirme, iş planı hazırlama ve temel işletmecilik bilgileri alan girişimcilere katılım belgeleri törenle verildi.

KOSGEB uzmanı Tufan Ata Türkyılmaz’ın da katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, farklı fikirlerle yeni iş projelerine imza atmak isteyen girişimci adaylarının 50 bin TL hibe, 100 bin TL 30 ay geri ödemesiz ve faizsiz kredi desteğinden yararlanabileceğini söyledi.

‘İstihdam ve üretime desteğimiz sürecek’

Uygulamalı Girişimcilik Destek Programı’ndan Toplum Yararına Çalışma Projesi ve Mesleki Eğitim Kursları’na kadar istihdam ve üretime dönük  her atılımı desteklediklerini kaydeden Başkan Sadi Kurtulan; ” Gruplar halinde sürdürülen girişimcik programından ilk dönem de 60 kişi faydalanmıştı. İkinci ve üçüncü dönemde de 52 girişimci adayı daha bu eğitimlere katılarak iş kurma hayaline yaklaştı. Mustafakemalpaşa’da iş kurmak ve farklı fikirlerle yeni projelere imza atmak isteyen girişimciler görmek istiyoruz. Bu konuda girişimcilere her türlü desteği vermeye hazırız. KOSGEB ile güzel bir işbirliği gerçekleştirdik. Özellikle bu eğitimlere katılan kursiyerlerimizin yarısının kadın girişimcilerden oluşması ayrı bir mutluluk. Kadınlar eliyle üretime katılımının artması bizleri umutlandırıyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerin yakın bir zamanda iş yerlerini açacaklarına inanıyorum ” dedi.

">