Geri Dön

Gıda ürünlerine sıkı denetim

09-04-2012     Mustafakemalpaşa’da gıda güvenilirliği, halk sağlığı, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunmasını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar, düzenlenen bir toplantı da masaya

Gıda ürünlerine sıkı denetim

09-04-2012     Mustafakemalpaşa’da gıda güvenilirliği, halk sağlığı, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunmasını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar, düzenlenen bir toplantı da masaya

      Mustafakemalpaşa’da gıda güvenilirliği, halk sağlığı, tüketici menfaatleri ile çevrenin korunmasını sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar, düzenlenen bir toplantı da masaya yatırıldı.

     Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde hizmet veren gıda denetim görevlilerinin katıldığı ortak çalışmada, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında tüm gıda, üretim, toplu satış ve toplu tüketim yerlerinin kayıt altına alınması ve denetlenmesi ile ilgili kanunlar görüşüldü.

     Toplantıya; Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Demirci, Zabıta Müdürü Mustafa Öztürk, Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde görevli Gıda Mühendisi Mahmut Kurt, Belediye Veteriner Hekimi Yılmaz Başer, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü gıda kontrol görevlileri mühendisler; Mehmet Döğdü, İsmail Çolak, Özlem Karagözoğlu ve Bakkallar Odası Başkanı Bülent Timur katıldı.

     Belediye’nin ev sahipliği yaptığı toplantıda, 5996 Sayılı Kanun kapsamında Mustafakemalpaşa’da gıda üretimi, satışı ve tüketimi yapılan tüm iş yerlerinin ilgili odalarla işbirliği yaparak kayıt altına alma işlemlerinin başlatıldığını söyleyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Dursun Demirci, bununla birlikte denetimlerin de hız kazanacağını belirtti.

     Gıda ürünlerinin, tarımsal ve hayvansal işletmelerdeki yetiştirme ve üretilme aşamasından tüketim aşamasına kadar kontrol altına alınacağını dile getiren Demirci; “ Kayıt aşamasındaki geçiş sürecinde işletmelere uyulması gereken kurallar konusunda bilgi verilecek. İşletmelerin Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kaydı yapılmaktadır, bu sistem iki ay içerisinde kamuya açılacak. Halkımız artık yaşadığı yerdeki tüm işletme bilgilerini, yapılan denetimleri, bulunan eksiklikleri ve uygulanan cezaları görebilecek. İşletmeler artık kendilerini otokontrol altına alacak. Yapılan denetimlerde eksiklik bulunulursa cezai işlem uygulanacak. ” dedi.

     Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Eren ise hiçbir esnafın idari para cezasına maruz kalmaması için ruhsat almadan faaliyete başlamaması gerektiğine dikkat çekti. Belediye Başkan Yardımcısı Eren, hareketli araçlar ve pazaryerleri kontrollerinde de beraber hareket edileceğini, evinde ufak çapta üretim yapan kişilerin perakendeci olarak kayıt altına alınacağını dile getirerek; “ Belediye olarak gıda güvenliğini ve halk sağlığını korumak için üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

.