Gençler Atatürk'e koştu

29-12-2016 Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 97. yılı dolayısıyla düzenlenen 'Büyük Atatürk Koşusu'nda renkli görüntüler yaşandı.

Gençler Atatürk'e koştu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün  Ankara'ya gelişinin 97. yılı dolayısıyla düzenlenen 'Büyük Atatürk Koşusu'nda renkli görüntüler yaşandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor  Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ve Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin de destek verdiği Büyük Atatürk Koşusu'na, 7 kategoride 150 öğrenci katıldı.

Yarışmaların başlamasıyla birlikte şenlik havasına dönüşen etkinlik, genç atletlerin nefes kesen madalya mücadelesine sahne oldu.

3 saat süren 7 ayrı yarışta 12 derece yapan Atatürk Ortaokulu koşunun yıldızı oldu.

Terminal ve Etibank arasındaki 3 km'lik güzergahta yapılan koşuda dereceye giren atletler, Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Nevzat Döl'ün de katıldığı törenle kupa ve madalyalarını aldı.

Büyük Atatürk Koşusu'nda dereceye giren sporcu ve takımlar şöyle oluştu.

Küçük Kızlar; 1. Canan İnci (Lalaşahin Orta Okulu ) - Takım; Atatürk Ortaokulu

Küçük Erkekler ; 1. Hasan Derviş  (Atatürk Orta Ortaokulu) - Takım; Atatürk Ortaokulu

Yıldız Kızlar ; 1. Elif Görel (Atatürk Orta Okulu) - Takım; Atatürk Ortaokulu

Yıldız Erkekler ; 1. Taner Kahyaoğlu (Atatürk Orta Okulu) - Takım; İmam Hatip Ortaokulu